Antena 3 CNN Economic Bugetarii cu salarii mai mari ca preşedintele Iohannis, impozitaţi în plus | Anunţul ministrului Marius Budăi

Bugetarii cu salarii mai mari ca preşedintele Iohannis, impozitaţi în plus | Anunţul ministrului Marius Budăi

Bugetarii care câştigă mai mult decât preşedintele ţării ar putea plăti impozit progresiv, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, joi, la Antena 3. 

Bugetarii cu salarii mai mari ca preşedintele Iohannis, impozitaţi în plus | Anunţul ministrului Marius Budăi
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Emanuel Titus Iliesi
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2022   •   14:52

Aşa vrea să schimbe Guvernul sistemul de taxare pe salarii, din 2023. Budăi a precizat însă că nu vor fi introduse noi taxe.

Având în vedere că acum toţi plătim 10% taxe, ministrul Budăi a fost întrebat dacă cei care câştigă mai mult decât Klaus Iohannis vor plăti impozit 15% sau 20%.

"Când vom avea o decizie finală, cu siguranță vom comunica. 

Eu am spus și am avut de spus pe acest subiect și vom comunica clar. Eu prefer să comunic cu certitudini, nu cu presupuneri. (...)

Ştiu că nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depășesc salariul președintelui României.

Vorbim de venituri, nu de salarii, de veniturile bugetarilor care depășesc, pentru că mai sunt sporuri. Acolo era o discuţie să fie impozitate suplimentar, să fie impozit impozitate progresiv", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, joi, la Antena 3.

Potrivit cele mai recente declaraţii de avere a preşedintelui Klaus Iohannis, acesta a realizat în anul fiscal 2020, un venit anual de 178.391 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 14.865 lei.

Se schimbă taxarea salariilor în România. Contribuțiile la sănătate şi pensii, doar pentru anumite praguri de venit

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close