Antena 3 CNN Externe Se schimbă taxarea salariilor în România. Contribuțiile la sănătate şi pensii, doar pentru anumite praguri de venit

Se schimbă taxarea salariilor în România. Contribuțiile la sănătate şi pensii, doar pentru anumite praguri de venit

Toţi angajaţii din România vor plăti contribuţii mai mari la sănătate şi pensii, dacă vom câştiga mai mult, în funcţie de anumite praguri. 

Se schimbă taxarea salariilor în România. Contribuțiile la sănătate şi pensii, doar pentru anumite praguri de venit
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2022   •   14:40

Aşa vrea să schimbe Guvernul sistemul de taxare pe salarii, din anul 2023. Cum va funcţiona acest mod de plată încă se discută în coaliţia de guvernare.

"Orice măsură pe care o gândim este în fază de construcție. (...) Ştiu că nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depășesc salariul președintelui României.

(...) Eu nu am văzut forma finală, pentru că am câteva zile de când nu sunt în țară și aici este o chestiune de fiscalitate, nu de muncă. 

Vorbim de veniturile, deci nu de salarii, de veniturile bugetarilor care depășesc, pentru că mai sunt sporuri. Acolo era o discuţie să fie impozitate suplimentar, să fie impozit impozitate progresiv", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, joi, la Antena 3.

Schimbări majore la contribuţii, din 2023 

- cine câştigă sub 15.300 de lei brut/an NU va datora contribuții la sănătate şi pensii, ci va plăti doar impozit de 10% 

- cine câştigă între 15.300 de lei 30.600 de lei/an va plăti contribuţii la pensii şi sănătate doar pe şase salarii minime. De asemenea, va plăti impozit pe venit de 10% (pe toată suma) 

- cine câştigă între 30.600 de lei/an și 61.200 de lei/an va plăti contribuții la pensii şi sănătate doar pe 12 salarii minime. De asemenea, va plăti impozit pe venit de 10% (pe toată suma) 

Bugetarii cu salarii mai mari ca preşedintele Iohannis, impozitaţi în plus | Anunţul ministrului Marius Budăi

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close