Antena 3 CNN Economic Ce a decis ministrul Finanţelor, după întâlnirea cu românii cu credite în franci elveţieni

Ce a decis ministrul Finanţelor, după întâlnirea cu românii cu credite în franci elveţieni

Ce a decis ministrul Finanţelor, după întâlnirea cu românii cu credite în franci elveţieni
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    31 Iul 2015   •   16:08

Ministerul de Finanţe este de acord cu propunerea românilor cu credite în franci elveţieni, de a creştere discountul, la conversia în lei, de până la 25%.

Trebuie, însă, ca acest discount să fie atractiv şi pentru bănci, pentru că ele nu au obligativitatea de intra în acest mecanism, atrage atenţia ministrul Eugen Teodorovici.

În astfel de situaţii, când banca acordă un discount, statul vine cu o garanţie de 50%, a anunţat ministrul de Finanţe, dupa discuţia avută cu reprezentanţii românilor care au credite în franci elveţieni.


Decizia vine după ce ieri reprezentanţii românilor cu datorii în franci elveţieni au avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Peste 70.000 de români au credite în franci elveţieni, monedă al cărei curs a explodat la începutul anului.
 
Atunci când au văzut că nu-şi mai pot plăti ratele la bancă, românii cu credite în franci elveţieni au început să trimită scrisori preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Victor Ponta şi câtorva ministere.
 
 
Mai mult, unii dintre români au intentat procese băncilor şi câţiva au avut chiar succes în justiţie.

DECIZIE REVOLUŢIONARĂ. Un buzoian a învins banca. A câştigat în instanţă recalcularea ratelor în franci la cursul din 2007

Premiera care ar putea crea un precedent în procesele cu băncile. Un bucureştean a obţinut suspendarea plăţii ratelor

Decizie importantă pentru românii cu credite în franci elvețieni

Încă o VICTORIE în instanţă pentru o familie cu credit în franci. La ce este obligată BANCA la care s-a încheiat contractul
 
Sute de români cu credite în franci elveţieni au ieşit în stradă, exasperaţi că nu îşi mai pot plăti ratele care în unele cazuri s-au dublat.
 
În luna ianuarie, premierul Victor Ponta spunea că nu crede că problema creditelor acordate în franci elveţieni poate fi rezolvată prin conversia forţată a acestora în altă monedă, dar băncile trebuie să fie obligate să îşi informeze mai bine clienţii şi să suporte o parte din pierderi.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close