Antena 3 CNN Economic Ce salarii vor avea şefii de la ASF? Dăianu spune că este dispus să renunţe la 20% din bani

Ce salarii vor avea şefii de la ASF? Dăianu spune că este dispus să renunţe la 20% din bani

Ce salarii vor avea şefii de la ASF? Dăianu spune că este dispus să renunţe la 20% din bani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Apr 2013   •   11:08

Viitorul preşedintele al ASF, Dan Radu Ruşanu, ar urma să aibă un salariu de 15.000 de euro, iar prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu ar încasa 12.000 de euro.

 
Informaţia circulă la nivel de zvon şi nu a fost confirmată de cei doi. Ruşanu şi Dăianu au declarat doar că salariile lor vor fi decise de Consiliul de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), deci de ei însişi în acel for, după ce şi ministrul de Finanţe îşi va spune punctul de vedere.
 
Totodată, Daniel Dăianu, avizat ca prim-vicepreşedinte al ASF, spunea că este dispus să renunţe la 20% din salariu.
 
Salariile membrilor ASF vor fi la nivelul celor din BNR.

Parlamentarii vor vota astăzi conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF). 

Pe lista favoriţilor se regăsesc Dan Radu Ruşanu şi Daniel Dăianu, care au primit deja avize pozitive din partea comisiilor parlamentare pentru funcţiile de preşedinte şi prim-vicepreşedinte

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară
.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară va reuni sarcinile îndeplinite până acum de trei instituţii: Comisia de supraveghere a asigurărilor, Comisia de supraveghere a pensiilor private şi Comisia naţională a valorilor mobiliare. 
 
Victor Ponta spune că astfel se vor reduce substanţial şi cheltuilile făcute de la buget, având în vedere că doar preşedintele CNVM primea lunar un salariu de 80.000 de lei. 

Unificarea Comisiilor de supraveghere a asigurărilor, a pensiilor private şi a valorilor mobiliare în Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a fost solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI. Acesta este şi motivul pentru care Guvernul a urgentat înfiinţarea autorităţii.
 





 
 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close