Antena 3 CNN Economic Începe goana după chirii în oraşele universitare. Studenţii sunt nevoiţi să plătească chiar şi 500 de euro pe lună pentru o garsonieră

Începe goana după chirii în oraşele universitare. Studenţii sunt nevoiţi să plătească chiar şi 500 de euro pe lună pentru o garsonieră

Suntem încă în august, dar se apropie toamna, iar studenții vin la facultate în marile oraşe universitare. Dacă aleg să închirieze un apartament este bine să caute din timp. Diana Micu, expert în domeniu imobiliar, a arătat, la Antena 3 CNN, care sunt prețurile şi a dat câteva sfaturi utile pentru a alege corect.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2023   •   10:36

"Preţul chiriilor a crescut semnificativ în ultimul an. În Bucureşti, putem închiria o garsonieră cu 300-350 de euro la periferie, şi cu 500 de euro în centru. Pentru apartamentele cu  două camere, oamenii trebuie să plătească 500 de euro la periferie şi aproape 800 de euro în zonele mai centrale. 

Pe toamnă când cererea este foarte mare şi preţul poate să crească. Nevoia de a locui este o nevoie de bază care nu va dispărea, doar se va transfera de la a cumpăra, la a închiria. Imediat după pandemie, au crescut numărul apartamentelor cumpărate şi au scăzut chiriile.

Acum, se întâmplă exact invers. Oamenii se tem să mai investească într-un apartament şi preferă chiriile", a declarat Diana Micu, expert în imobiliare. 

Citeşte şi: Românii iau cu asalt piața imobiliară. A crescut cererea de cumpărare a locuințelor, de frica majorării TVA-ului

De asemenea, studenţii sunt sfătuiţi să închirieze o locuinţă încă din luna august, atunci când cererile sunt mai mici şi preţul va fi unul mai bun. 

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close