Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii iau cu asalt piața imobiliară. A crescut cererea de cumpărare a locuințelor, de frica majorării TVA-ului

Românii iau cu asalt piața imobiliară. A crescut cererea de cumpărare a locuințelor, de frica majorării TVA-ului

Discuţiile despre majorarea TVA pentru achiziţia de locuinţe îi determină pe tot mai mulţi români să accelereze procesul de cumpărare.

de Ioana Mircea    |    09 Aug 2023   •   18:44

Dezvoltatorii imobiliari au fost asaltaţi cu cereri acum, dar se tem că odată ce modificările fiscale vor intra în vigoare, piaţa va scădea dramatic. Mai ales că acestea afectează şi muncitorii cu care ei lucrează.

Totul se întâmplă din cauză că românilor le este temă că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă va trece în forma propusă.

"Chiar cred că de două săptămâni de când circulă vestea cu noul TVA de 9 la sută, care aproape de dublu, telefoanele sună mai mult. În perioada asta toată lumea se grăbește să facă o achiziție pentru două camere, chiar și trei camere", a declarat Adrian Curcuță, reprezentat vânzări.

Citește și: Exod de bani în Dubai. Schema prin care milionarii români își pun averile la adăpost

Specialiştii în imobiliare spun că aceste modificări nu se răsfrâng numai asupra clienților care vor să achite ci asupra întregii pieţe imobiliare. Asta inseamnă că cei care locuiesc în chirie vor fi nevoiţi să achite mai mult.

Premierul Marcel Ciolacu a insistat ca măsurile să intre în vigoare de la 1 septembrie, însă discuţiile din Coaliţie încă nu s-au încheiat, iar acest termen este încă incert

×
Subiecte în articol: TVA locuinte piata imobiliara
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close