Antena 3 CNN Economic Ce se întâmplă cu clienţii români după plecarea Enel din ţară. Chiriţoiu: "Se schimbă proprietarul, nu dispare compania"

Ce se întâmplă cu clienţii români după plecarea Enel din ţară. Chiriţoiu: "Se schimbă proprietarul, nu dispare compania"

Plecarea Enel din România nu ar trebui privită ca o tragedie, iar clienţii nu vor fi afectaţi, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Ce se întâmplă cu clienţii români după plecarea Enel din ţară. Chiriţoiu: "Se schimbă proprietarul, nu dispare compania"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    22 Noi 2022   •   13:27

"Piaţa de energie trece printr-o perioadă dificilă. Este o criză care afectează şi companiile şi clienţii. Guvernul a luat măsuri, în decurs de un an au fost patru ordonanţe de urgenţă. 

Când e criză şi faci lucrurile în viteză, evident că nu totul iese perfect. S-au adus tot felul de corecţii şi sunt convins că putem discuta alte măsuri de corecţie a cadrului legal şi de a asigura cât se poate predictibilitatea operatorilor. 

Dar, din nou, e criză, nu ai cum să prevezi totul. Aceasta este provocarea momentului, să ajungem la o reglementare inteligentă în energie", a spus Chiriţoiu.

Citește și: Enel pleacă din România

El a arătat că, pe partea de furnizare, concurenţa are o importanţă redusă în această perioadă de criză.

Bogdan Chiriţoiu: "Se schimbă proprietarul, nu dispare compania"

"Enel era un operator în expansiune şi am apreciat poziţia lor în piaţă. Se schimbă proprietarul, nu dispare compania.

Vă dau exemplul CEZ, care se numeşte în continuare CEZ, deşi proprietarul nu mai este compania din Cehia, ci un fond de investiţii australian localizat la Londra. 

Dar clienţii au contract cu compania CEZ şi primesc serviciile CEZ. Nu există niciun motiv pentru care vânzarea ar afecta clienţii. 

Ieşirea unei companii nu este o tragedie în sine, companiile vin şi ies. Repet, la CEZ, schimbarea mi s-a părut că a decurs bine, nu am văzut nicio schimbare în piaţă. 

Nu văd de ce ieşirea Enel ar trebui privită altfel decât ieşirea CEZ", a completat Chiriţoiu, potrivit agerpres.ro.

Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day.

Informaţia privind plecarea Enel de la noi din ţară în 2023 apare într-un raport al companiei.

Procedura de vânzare a companiei italiene a început în anul 2019.

În document nu se precizează clar la ce active va renunţa, Enel fiind unul dintre cei mai puternici investitori şi în producţia de energie verde.

×
Subiecte în articol: Enel plecare
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close