Antena 3 CNN Economic Bâlbe peste bâlbe în modificarea Codului Fiscal. Consiliul Fiscal acuză diferențele extreme între angajați și PFA

Bâlbe peste bâlbe în modificarea Codului Fiscal. Consiliul Fiscal acuză diferențele extreme între angajați și PFA

Bâlbe peste bâlbe în modificarea Codului Fiscal. Consiliul Fiscal acuză diferențele extreme între angajați și PFA
07 Sep 2016   •   16:54

Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, a explicat că a participat la o discuție pe tema Codului Fiscal, dar a refuzat să dea detalii despre această întâlnire.

Dumitru a confirmat că există un proiect de Cod Fiscal, lucrat în Ministerul Finanțelor, dacă nu știe dacă este un proiect în lucru, terminat sau în ce fază este acest document.

În mod oficial, atunci când se solicită opinia, se trimite o scrisoare oficială, semnată, cu antet de minister, în care ni se cere opinia.

“La o primă citire, din ce am văzut eu, concluzia mea este că ceea ce se intenționează este un tratament unitar la nivel de venit. La salarii există o povară fiscală semnificativ de mare, în comparație cu alte forme de venit, chirie, dividende, etc”, a explicat oficialul.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a precizat, miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că proiectul referitor la modificarea Codului Fiscal nu este unul asumat de Ministerul Finanțelor Publice, dând asigurări că va respinge o asemenea inițiativă, în cazul în care va ajunge pe masa sa.

Anca Dragu a precizat că va publica, pe site-ul ministerului, un proiect de modificare a Codului fiscal care vizează strict simplificarea şi debirocratizarea, în niciun caz creşteri de taxe şi impozite.

×
Subiecte în articol: discutie cod fiscal detalii anca dragu
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close