Antena 3 CNN Economic Oraşul în care locuitorii plătesc cel mai mare preţ din România pe metrul cub de apă de la robinet

Oraşul în care locuitorii plătesc cel mai mare preţ din România pe metrul cub de apă de la robinet

O companie de apă din ţară a actualizat tarifele percepute pe apa potabilă şi canalizare. Locuitorii acestui oraş plătesc acum cel mai mare preţ din România pe metrul cub de apă de la robinet.

Oraşul în care locuitorii plătesc cel mai mare preţ din România pe metrul cub de apă de la robinet
Sursa foto: Getty Images I WillSelarep
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2024   •   23:47

Locuitorii din Buzău plătesc, de la 1 ianuarie, cel mai mare preţ pe metrul cub de apă livrat la robinete - 10,14 lei.

Compania de Apă Buzău a actualizat tarifele percepute pe apa potabilă şi canalizare conform politicii tarifare asumate încă din 2019, odată cu obţinerea unei finanţări europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ.
 
Buzoienii trebuie să plătească pentru metrul cub de apă potabilă 10,14 lei/metru cub, iar pentru canalizare şi epurare 7,02 lei/metru cub, în timp ce în judeţul Timiş un operator de apă practică un tarif de 3,84 lei/metru cub. Cele mai mari preţuri la apa potabilă se regăsesc în regiunea de sud-est a ţării locuitorii din Brăila plătind 8,87 lei/metru cub, la Galaţi 8,3 lei/metru cub, iar la Focşani 7 lei/metru cub.

Citeşte şi"Este furt pe faţă" | Oraşul din România, unde locuitorii achită apa de ploaie, la preț de apă potabilă
 
Potrivit datelor disponibile pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, un tarif de peste 9 lei este practicat şi de un operator din Vaslui.
 
Conform strategiei tarifare inclusă in proiectul de finanţare din fonduri europene obţinut de Compania de Apă în 2019, operatorul de apă din Buzău are impuse procente fixe de majorare a tarifelor până în anul 2025 inclusiv. 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close