Antena 3 CNN Actualitate Locale "Este furt pe faţă" | Oraşul din România, unde locuitorii achită apa de ploaie, la preț de apă potabilă

"Este furt pe faţă" | Oraşul din România, unde locuitorii achită apa de ploaie, la preț de apă potabilă

Localnicii unui oraş din România au fost puşi în situaţia de a plăti apă de ploaie, la preț de apă potabilă. Când au cerut explicații autorităţilor aceştia le-au dat un răspuns surprinzător.

"Este furt pe faţă" | Oraşul din România, unde locuitorii achită apa de ploaie, la preț de apă potabilă
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    14 Ian 2024   •   18:19

Se întâmplă la Cluj acolo unde localnicii acuză compania de apă că îi taxează pe nedrept.

Mai exact, oamenii sunt nevoiţi să achite apă de ploaie, la preț de apă potabilă, iar când sunt întrebați administratorii nu ştiu cum să explice situaţia.

Este şi cazul unei persoane din cartierul Bună Ziua care a ajuns să plătească apa de ploaie cu 22 de lei lunar. Situaţia este revoltătoare, spune clujeanul, care a subliniat că precipitații nici nu au fost atât de mari în zonă.

”Să vedeți ce amuzant este la casă când plătești apa pluvială mai mult decât cea consumată+canal și nu îți scade factura sub 250 lei nici când ești plecat 2 săptămâni de acasă. Se calculează în funcție de ce volum de precipitații raportează nu ştiu ce Agenție - este pe site-ul lor modalitatea de calcul, în funcție de suprafața acoperișului. Hoție pe fata", mai spune un clujean, potrivit Ştiri de Cluj. 

Potrivit sursei citate, situaţia este veche şi nici pănă acum autorităţile nu au găsit o soluţie, mai ales că apa din curți ajunge până la urmă tot în canalizare și aceasta este erodată.

Unii chiar au mers cu situaţia mai departe şi au făcut plângere, iar răspunsul primit a fost surprinzător. 

”Eu am făcut plângere la ei (n.r compania de apă), și mi-au răspuns că se ia după ce transmite ANM, plouă sau nu depinde de ce zice Busu”, mai spune un clujean. 

"La curte plătesc apa de ploaie după suprafața şi apoi îmi trimite şi notificare să nu ud gradina. Adică să plătesc după apa ploii, dar cu apa lor să nu ud gradina. Nesimțiți", mai spune cineva. 

×
Subiecte în articol: apa potabila apă de ploaie Cluj
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close