Antena 3 CNN Economic Companii Acţiunile Nokia au scăzut pe fondul semnării parteneriatului cu Microsoft

Acţiunile Nokia au scăzut pe fondul semnării parteneriatului cu Microsoft

Acţiunile Nokia au scăzut pe fondul semnării parteneriatului cu Microsoft
14 Feb 2011   •   17:10

Acţiunile Nokia au scăzut cu aproape 20% de când producătorul de telefoane mobile a anunţat că a încheiat un parteneriat cu Microsoft. Colaborarea dintre cei doi giganţi a determinat analiştii să-şi reducă recomandările privind titlurile şi estimările referitoare la veniturile companiei finlandeze, apreciind că vânzările din acest sunt în pericol din cauză că nu există un termen limită pentru lansarea telefoanelor viitoare.

Acţiunile Nokia au scăzut cu 2,8% luni, până la ora 8:46 GMT, pe bursa de la Helsinki.

Nokia a anunţat vineri că a încheiat cu Microsoft un parteneriat în urma căruia producătorul finlandez de telefoane mobile va folosi Windows Phone ca platformă software pentru smartphone-urile produse. Nokia şi Microsoft încearcă să ajungă din urmă Google şi Apple pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, transmite Reuters.

Windows Phone este considerat unul dintre cele mai bune sisteme de operare pentru telefoane mobile, fără prea multă popularitate printre consumatori pentru moment.

Nokia a pierdut abrupt cotă de piaţă în ultimii ani pe segmentul smartphone în favoarea iPhone şi telefoanelor cu sistem de operare Android dezvoltat de Google. De altfel, Android a devenit cel mai folosit sistem de operare smartphone din lume în trimestrul al patrulea din 2010.

Nokia a precizat că anii 2011 şi 2012 vor fi de tranziţie, perioadă în care se va construi parteneriatul cu Microsoft.Nokia consideră că echipa de management nu va suferi schimbări importante.

×
Subiecte în articol: Nokia microsoft
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close