Antena 3 CNN Economic Companii Apple va plăti companiei Nokia un comision pentru fiecare iPhone vândut

Apple va plăti companiei Nokia un comision pentru fiecare iPhone vândut

Apple va plăti companiei Nokia un comision pentru fiecare iPhone vândut
Sursa foto: Foto: uslacc.com
15 Iun 2011   •   14:40

Apple şi Nokia au ajuns la o înţelegere. Apple va plăti un comision companiei Nokia pentru fiecare iPhone vândut, ca urmare a încălcării unor patente, potrivit International Business Times.

Nokia nu a dezvăluit detaliile financiare ale acordului, dar s-a rezumat la a spune că acest lucru ar avea un "impact financiar pozitiv" asupra rezultatelor financiare.

Acordul soluţionează toate litigiile de brevete restante între cele două. De asemenea, companiile au convenit să-şi retragă plângerile pe care le-au depus în justiţie una contra celeilalte, asupra utilizării proprietăţii intelectuale.

Nokia a declarat că inovaţiile sale de pionierat sunt utilizate de Apple în produsele sale, pentru sisteme de operare multitasking, sincronizarea datelor, calitatea apelului şi utilizarea de accesorii Bluetooth.

În octombrie 2009, Nokia a dat în judecată compania Apple pentru încălcarea a zece patente. După un an, Apple a contraatacat cu propriul proces, acuzând compania finlandează că i-a încălcat 13 patente.

×
Subiecte în articol: Apple Nokia iphone
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close