Antena 3 CNN Economic Companii Britanicii nu vor Dacia. Marca românească nu are trecere în Regat

Britanicii nu vor Dacia. Marca românească nu are trecere în Regat

Britanicii nu vor Dacia. Marca românească nu are trecere în Regat
Sursa foto: dacia
24 Mar 2010   •   14:06

Membrii asociaţiei producătorilor şi dealerilor auto din Marea Britanie nu sunt interesaţi deocamdată de un eventual parteneriat cu Dacia, cu toate că grupul Renault a anunţat intrarea mărcii pe piaţa britanică începând din 2012, scrie Mediafax.

"Am verificat la departamentele relevante din cadrul SMMT (The Society of Motor Manufacturers and Traders Limited/Asociaţia Producătorilor şi Dealerilor Auto - n.r.) şi nici unul dintre membrii noştri nu este încă interesat să dezvolte un dealership pe piaţa britanică cu marca Dacia", a declarat şeful Biroului de presă al organizaţiei, Jonathan Visscher.

Cu toate că există parteneri interesaţi de un dealership cu marca românească, Dacia va putea intra pe piaţa britanică prin intermediul reţelei Renault.

"Modalităţile de intrare pe piaţa britanică vor fi decise de grupul Renault şi anunţate la momentul potrivit", au spus reprezentanţii Biroului de presă al Automobile Dacia.

Directorul delegat pentru operaţiuni al grupului Renault, Patrick Pelata, a declarat la începutul lunii martie că Dacia va intra pe piaţa britanică cu modelul Duster la sfârşitul anului 2012, iar maşinile destinate acestei ţări vor avea volanul pe partea dreaptă.

SMMT a fost înfiinţată în 1902 şi constituie peste 500 de companii din industria auto britanică, cu afaceri de peste 50 miliarde de lire sterline.

În 2009, peste 85% din producţia Automobile Dacia a fost exportată, respectiv 269.420 de unităţi, iar prima lună a acestui an au fost livrate la export 25.118 unităţi, nivel aproape triplu faţă de ianuarie 2008.

×
Subiecte în articol: britanici Dacia regat
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close