Antena 3 CNN Economic Companii Un cunoscut lanţ de restaurante din România renunţă la angajarea de muncitori asiatici și va recruta 100 de români

Un cunoscut lanţ de restaurante din România renunţă la angajarea de muncitori asiatici și va recruta 100 de români

Un cunoscut lanţ de restaurante din România a anunțat că renunţă la angajarea de muncitori asiatici și va recruta 100 de români în schimb, inclusiv persoane cu dizabilități.

Un cunoscut lanţ de restaurante din România renunţă la angajarea de muncitori asiatici și va recruta 100 de români
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    28 Feb 2024   •   12:40

Rețeaua de restaurante "La Mama" a avut, anul trecut, o creștere a cifrei de afaceri cu 15%, față de 2022.

Cătălin Mahu, proprietarul lanțului, are planuri de extindere cu încă două sau trei locații în 2024, în care vrea să investească două milioane de euro.

Până la finalul anului, va avea nevoie de aproximativ 100 de noi angajați, iar politica rețelei este de a se orienta spre forță de muncă autohtonă, inclusiv persoane cu dizabilități.

Reprezentanții lanțului de restaurante va păstra pe posturi cei 16 muncitori străini pe care îi are, dar nu va mai angaja alții, potrivit Adevarul.ro.

"Astăzi oamenii își înțeleg mult mai bine jobul. Faci cu mai puțini oameni ceea ce făceai în trecut, pentru că angajații s-au educat. În restaurantele noastre am decis acum câteva luni să luăm oameni doar din piața românească. Dacă nu dăm șanse forței de muncă din România, va pleca afară și ne vom plânge că pleacă.

Trebuie să dăm șanse și să fim atractivi pentru cei care se gândesc să plece afară. Pentru noile locații pe care urmează să le deschidem, vom avea nevoie de aproximativ 100 de angajați. Pentru aceasta, colaborăm cu Școlile de meserii și angajăm și persoane cu dizabilități, pentru că trebuie să întoarcem comunității binele pe care îl primim", a subliniat Cătălin Mahu.

Proprietarul "La Mama": În lanțul nostru, schimbăm prețurile de două ori pe an

"Prețurile noastre au crescut cu mai puțin decât cele la materia primă. Să nu uităm că prețul uleiului s-a dus de la trei lei la nouă lei. Noi, în industria de restaurante, am fost nevoiți să fim tampon între aceste scumpiri și clienți.

În lanțul nostru, schimbăm prețurile de două ori pe an. Dacă le-am stabilit în martie, până în septembrie nu m-am atins de ele, indiferent ce s-a întâmplat. În perioada aceasta, le-am majorat între 20 și 40%.

În același timp, astăzi în meniul „La Mama” există printre cele mai puține E-uri din București și îmi asum ceea ce spun. Avem gustare pescărească fără E-uri, 80% pui crescut la sol”, a declarat Cătălin Mahu, proprietarul rețelei de restaurante „La Mama”.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close