Antena 3 CNN Economic Companii Dacia a preluat filiala română a producătorului de şasiuri Auto Châssis International

Dacia a preluat filiala română a producătorului de şasiuri Auto Châssis International

Dacia a preluat filiala română a producătorului de şasiuri Auto Châssis International
Sursa foto: dacia
23 Noi 2009   •   14:55

Automobile Dacia a preluat filiala din România a Auto Châssis International, producătorul de şasiuri pentru Dacia şi Renault, societatea urmând să fie integrată treptat în cadrul uzinei mecanice de la Mioveni şi transformată în două departamente de fabricaţie, scrie Mediafax.

Auto Châssis International (ACI) a fost înfiinţată în 1999 ca entitate a grupului Renault, iar filiala din România, care până la jumâtatea lunii noiembrie funcţiona autonom, a fost fondată în anul 2002 "pentru a răspunde nevoilor Dacia şi ale proiectului Logan", spune Silviu Sepciu, şef serviciu relaţii cu presa al constructorului auto.

"Decizia de integrare a filialei ACI în cadrul uzinei se înscrie în cadrul demersurilor destinate să accelereze toate sinergiile posibile între entităţile grupului Renault din România. Activitatea de şasiuri fiind în mare parte un proces de mecanică, fuziunea ACI România cu uzina mecanică Dacia a fost o măsură logică", a spus şeful direcţiei de comunicare.

Fuziunea se va produce cu timpul şi se va traduce prin transformarea ACI România în două departamente de fabricaţie cu acelaşi statut precum celelalte departamente de fabricaţie din uzina mecanică Dacia.
Capacitatea de fabricaţie anuală a ACI România este de 700.000 de piese pentru vehiculele din gama Logan şi Sandero.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close