Antena 3 CNN Economic Companii Fabrica Dacia ar putea fi închisă. Lider sindical: Trebuie să protejăm cei 14.000 de angajați

Fabrica Dacia ar putea fi închisă. Lider sindical: Trebuie să protejăm cei 14.000 de angajați

Conducerea Automobile Dacia a început miercuri discuţiile cu sindicatele, care cer închiderea temporară a uzinei de la Mioveni, aşa cum s-a întâmplat şi cu fabrica Ford de la Craiova.

Fabrica Dacia ar putea fi închisă. Lider sindical: Trebuie să protejăm cei 14.000 de angajați
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    18 Mar 2020   •   09:49

”Avem această întâlnire pentru a stabili un program de închidere a uzinei, să vedem dacă oprim lucrul joi sau vineri. E vorba de 14.000 de oameni, trebuie să îi protejăm, nu putem continua așa. Trebuie să găsim o soluție pentru a intra în șomaj temporar. E greu să îi protejăm pe muncitori în uzină, sunt multe spații comune în care intră în contact”, a declarat Ion Iordache, vicepreședintele Sindicatului Automobile Dacia, potrivit g4media.ro.

Uzina Dacia este cel mai mare angajator în industrie din România.

Marţi, compania Ford a anunţat că angajaţii fabricii de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de joi, 19 martie, şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, după ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar producţia la principalele fabrici din Europa.
 

×
Subiecte în articol: Dacia coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close