Antena 3 CNN Economic Companii O companie gigant face un anunţ neaşteptat. Peste 10.000 de angajați își vor pierde locul de muncă

O companie gigant face un anunţ neaşteptat. Peste 10.000 de angajați își vor pierde locul de muncă

O mare companie a anunțat un plan amplu de reducere a costurilor. Va desființa până la 14.000 de locuri de muncă.

O companie gigant face un anunţ neaşteptat. Peste 10.000 de angajați își vor pierde locul de muncă
Sursa foto: profimediaimages.r
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   18:41

Grupul finlandez de echipamente de telecomunicații Nokia (NOKIA.HE) va desființa până la 14.000 de locuri de muncă pentru a reduce costurile, a anunțat, joi, Reuters, după ce cererea pentru echipamentele 5G de ultimă generație a scăzut vânzările din al treilea trimestru cu o cincime.

Acțiunile companiei au scăzut cu 5% la începutul tranzacțiilor.

Pe măsură ce cererea a încetinit în țări precum Statele Unite, Nokia și rivalul Ericsson (ERICb.ST) au încercat să compenseze cu vânzări mai mari în India, o piață cu marje reduse.

Nokia va desființa până la 14.000 de locuri de muncă din cauza reducerii cererii din SUA

"Situația de pe piață este cu adevărat dificilă și acest lucru este atestat de faptul că pe cea mai importantă piață a noastră, care este piața nord-americană, vânzările noastre nete au scăzut cu 40% în trimestrul al treilea", a declarat directorul executiv Pekka Lundmark într-un interviu acordat Reuters.

Nokia vizează economii cuprinse între 800 de milioane de euro (842 de milioane de dolari) și 1,2 miliarde de euro până în 2026, termenul limită pentru a realiza un plan de marjă operațională comparabilă pe termen lung de cel puțin 14%.

Citeşte şi: Bătrân, jefuit de patru lei și un telefon Nokia, după ce a adormit pe o bancă, în Brașov. Omul a fost bătut cu bestialitate de hoți

×
Subiecte în articol: Nokia disponibilizari locuri de munca
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close