Antena 3 CNN Economic Companii Nokia caută salvarea la Microsoft, prin numirea unui nou director executiv

Nokia caută salvarea la Microsoft, prin numirea unui nou director executiv

Nokia caută salvarea la Microsoft, prin numirea unui nou director executiv
10 Sep 2010   •   11:36

Nokia l-a cooptat pe directorul de afaceri de la Microsoft, Stephen Elop, în funcţia de director executiv al companiei. Elop îl va înlocui pe Olli-Pekka Kallasvuo, un vechi angajat al Nokia şi care din 2006 ocupa funcţia de director executiv.

Schimbarea managerială ar putea atrage şi o schimbare de orientare la vârful companiei de telefoane mobile din Finlanda.

În luna iulie, Nokia a înregistrat o scădere a profiturilor cu 40% în trimestrul doi, având mari dificultăţi în a concura pe piaţa smartphone-urilor. Kallasvua era presat să demisioneze în acest an, după ce acţiunile Nokia au scăzut şi ele cu mai mult de 40% între lunile martie şi iunie.

Anunţul a fost primit bine de burse, acţiunile Nokia crescând cu 6% în debutul şedinţei de vineri.

Elop, care va prelua noua sa funcţie pe 21 septembrie, este în prezent directorul Diviziei de Afaceri de la Microsoft, precedent deţinând poziţii de conducere la Juniper Networks, Adobe Systems şi Macromedia.

"Conducerea Nokia crede că Stephen are experienţa industrială şi calităţile de lider necesare pentru a profita la maxim de potenţialul companiei", a declarat preşedintele Nokia, Jorma Ollila.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nokia microsoft
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close