Antena 3 CNN Economic Companii Nokia renunţă la 4.000 de angajaţi din întreaga lume, 120 din România

Nokia renunţă la 4.000 de angajaţi din întreaga lume, 120 din România

Nokia renunţă la 4.000 de angajaţi din întreaga lume, 120 din România
Sursa foto: Foto: go4it.ro
28 Apr 2011   •   11:49

Cel mai mare producător de telefoane mobile din lume - gigantul Nokia, a anunţat ca va renunţa la 4.000 de angajaţi până în anul 2012 majoritatea redu­ce­ri­lor fiind planificate în Danemarca, Fin­lan­da şi Marea Britanie.

În Romania, finlandezii renunţă la 120 de oameni, din centrul de Cercetare şi dezvoltare de la Cluj, obţinut de Nokia în urma achiziţiei firmei Intellisync în 2006, informează Fin.ro.

Centrul de Cer­ce­tare şi Dezvoltare din Cluj este detinut de Nokia din 2006, după preluarea produ­că­torului de software pentru mobile Intellisync, companie californiana, cu birouri in Alpharetta, Georgia, Bulgaria, New Delhi, Tokyo şi Cluj-Napoca.

,,Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimează că anunţul privind reducerea forţei de muncă va avea impact asupra centrului de Cerce­tare şi Dezvoltare aflat în cadrul Olym­pia Business Center din Cluj. Nokia estimează că, până la sfârşitul trimes­tru­lui al treilea 2011, proiectele curente desfăşurate în această locaţie vor fi di­minuate complet. Operaţiunile de Cerce­tare si Dezvoltare vor continua să fie derulate în alte centre Nokia de pe glob. Se preconizează că vor fi afectate apro­xi­mativ 120 de persoane. Nu sunt pla­ni­fi­ca­te niciun fel de schimbări la nivelul fa­bricii Nokia de la Jucu”, se arată într-un comunicat al grupului Nokia.

Momentan, în cadrul Nokia Park din Jucu sunt angajaţi 4.000 de oameni. Oficialii companiei au precizat pentru sursa citată ca angajatii centrului de cercetare din Cluj care ar putea fi afectati de decizia companiei pot beneficia de suport pentru reangajare sau pentru antreprenoriat si vor putea ramane pe statele de plata ale Nokia pana la finalul anului.

×
Subiecte în articol: Nokia concedieri Cluj angajati
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close