Antena 3 Economic Companii Nokia va concedia 4.000 de angajaţi pentru a reduce costurile. Compania mută producţia în Asia

Nokia va concedia 4.000 de angajaţi pentru a reduce costurile. Compania mută producţia în Asia

de S.T.    |    08 Feb 2012   •   16:11
Nokia va concedia 4.000 de angajaţi pentru a reduce costurile. Compania mută producţia în Asia

Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, va concedia 4.000 de angajaţi de la cele trei fabrici de telefoane din Finlanda, Ungaria şi Mexic, pentru a reduce costurile prin mutarea liniilor de asamblare de smartphone-uri în Asia, a anunţat miercuri compania. Disponibilizările vor fi efectuate gradual pe parcursul acestui an, Nokia oferind programe de sprijin pentru reangajare.

Producţia propriu-zisă de telefoane va fi transferată în Asia, unde Nokia beneficiază de costuri mai reduse datorită proximităţii faţă de furnizorii de componente şi de mână de lucru mai ieftină.

Fabricile de la Komarom (Ungaria), Reynosa (Mexic) şi Salo (Finlanda) vor fi reprofilate în unităţi de personalizare a smartphone-urilor pentru pieţele din Europa, America de Nord şi America Latină, se arată într-un comunicat al grupului.

Cele trei fabrici au fost puse sub evaluare strategică în septembrie 2011, când a fost anunţată şi închiderea fabricii din România.

Nokia a anunţat în aprilie 2011 că va concedia 7.000 de angajaţi şi a anunţat în septembrie concedierea altor 3.500 de persoane, dintre care 2.200 la Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close