Antena 3 CNN Economic Companii ?Privatizare?: Rulmentul Braşov se transformă într-un cartier de 800 de milioane de euro

?Privatizare?: Rulmentul Braşov se transformă într-un cartier de 800 de milioane de euro

?Privatizare?: Rulmentul Braşov se transformă într-un cartier de 800 de milioane de euro
23 Dec 2008   •   08:07

După modelul brevetat şi la fabrica Tractorulm spanioliii cau au cumpărat Rulmentul Braşov vor face pe locul acestuia un cartier rezidenţial. În plus, aproape de jumătate din suma plătită pentru platforma industrială va fi recuperată din vânzarea utilajelor şi a fierului vechi- astfel se vor obţine 12 milioane de euro, comparativ cu 35,2 milioane plătite pentru fabrică, scrie Gândul.
Rulmentul Braşov a fost vândută farte greu- la a 13-a licitaţie organizată de statul român, iar acum, cele 44 de hectare vor fi aduse la nivel de teren agricol pentru a face loc unui proiect imobiliar, cu hoteluri şi vile.
Uzina braşoveană a fost lichidată ?voluntar? de AVAS în luna mai 2007, când au fost disponibilizaţi şi ultimii 2240 de salariaţi ? plătiţi, timp de 2 ani, cu ?salarii compensatorii? de 800-1000 de lei lunar, în funcţie de vechimea în muncă. După trecerea în lichidare, ?administrarea? patrimoniului societăţii a fost dată pe mâna fostului lider sindical Gabriel Dachim.
Noul cartier va fi dezvoltat de fondul de investiţii spaniol Swiss Financial Corporation, care, la finele săptămânii trecute, a cumpărat Rulmentul cu 35,2 milioane de euro, prin firma Resort Tâmpa SRL, anume înfiinţată în acest scop la începutul acestei luni.
În primăvară va începe demolarea construcţiilor existente, iar apoi se va începe construcţia cartierului pentru care se va investi circa 800 de milioane de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata imobiliara AVAS
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close