Antena 3 CNN Externe Secretul Victoriei: copii exploataţi pentru realizarea bumbacului. Compania promite să ia măsuri

Secretul Victoriei: copii exploataţi pentru realizarea bumbacului. Compania promite să ia măsuri

Secretul Victoriei: copii exploataţi pentru realizarea bumbacului. Compania promite să ia măsuri
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
16 Dec 2011   •   11:27

Compania care deţine Victoria's Secret a promis să ancheteze o informaţie conform căreia bumbacul folosit în unele produse este crescut cu ajutorul copiilor exploataţi prin muncă.

"Suntem foarte îngrijoraţi", a spus compania-mamă Limited Brands într-un comunicat, notând că bumbacul aflat în discuţie, care vine din Burkina Faso, este folosit "doar într-o proporţie foarte mică a produselor noastre".

"Dacă dezvăluirile sunt adevărate, ele descriu un comportament care este contrar valorilor şi codului muncii din compania noastră, precum şi contrar standardelor pe care le cerem furnizorilor noştri să le îndeplinească. Aceste standarde interzic exploatarea copiilor", se arată în comunicat.

Compania a anunţat că a început imediat o anchetă şi în funcţie de rezultatul acesteia este pregătită să ia măsuri de prevenire a exploatării ilegale a copiilor prin muncă.

Comunicatul companiei Limited Brands a venit după un reportaj realizat de Bloomberg care descrie viaţa unei fetiţe de 13 ani care e bătută de fermierul pentru care lucrează pe un câmp de bumbac din Burkina FAso. "Bumbacul cules de fetiţă se duce la fabrici din alte ţări, unde este folosit pentru lenjeria Victoria's Secret", se arată în reportaj.

×
Subiecte în articol: Burkina Faso exploatare
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close