Antena 3 CNN Economic Companii Tăriceanu: Guvernul va acorda ajutoare pentru Dacia şi patru producători de componente auto

Tăriceanu: Guvernul va acorda ajutoare pentru Dacia şi patru producători de componente auto

Tăriceanu: Guvernul va acorda ajutoare pentru Dacia şi patru producători de componente auto
18 Dec 2008   •   19:15

Automobile Dacia şi patru furnizori de componente auto vor primi ajutoare de stat pentru susţinerea şi diversificarea producţiei. Asta a declarat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit acestuia, Dacia va beneficia de un ajutor de stat de 15,4 milioane de euro.
Ajutoarele de stat pentru cei patru producători de componente auto vor fi împărţite astfel: Honsel (37,4 milioane euro), Delphi Diesel Systems Romania (24,7 milioane euro), KS Atag Romania (27,9 milioane euro) si Calsonic Kansei Romania (17,9 milioane euro).
Potrivit Mediafax, atât Renault, cât şi Ford au cerut sprijin din partea statului român, sub forma unor garanţii de stat pentru finanţări BEI. Aceştia au cerut ajutoare de 100 de milioane de euro, respectiv 400 de milioane de euro.
Călin Popescu Tăriceanu a mai precizat, joi, că că Ford poate avea nevoie de garanţii de stat pentru împrumuturi de la BEI şi că este posibil ca Renault să primească finanţare BEI fără susţinerea statului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu guvern Dacia
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close