Antena 3 CNN Economic Concedieri masive la o bancă renumită. A suferit pierderi de un miliard de dolari

Concedieri masive la o bancă renumită. A suferit pierderi de un miliard de dolari

Concedieri masive ar urma să aibă loc la Credit Suisse, după ce UBS a acceptat să preia banca cu probleme. Sectorul financiar elveţian se pregătește deja pentru o lovitură puternică.

Concedieri masive la o bancă renumită. A suferit pierderi de un miliard de dolari
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    21 Mar 2023   •   11:08

Se preconizează că activităţile interne ale Credit Suisse şi banca sa de investiţii, care au împreună peste 30.000 de angajaţi, vor suporta cea mai mare parte a reducerilor de personal, potrivit unor persoane familiare cu planurile UBS.

Aceste persoane au adăugat că este prea devreme pentru a cuantifica câte roluri vor dispărea, dar ar putea fi vorba de până la o treime din cele 120.000 de locuri de muncă din grupul combinat, pe măsură ce UBS reduce o mare parte din banca de investiţii şi elimină rolurile care se suprapun în Elveţia.

Preluarea a fost orchestrată de autorităţile elveţiene la sfârşitul săptămânii trecute, după ce acestea s-au alarmat de rata retragerilor de clienţi pe care Credit Suisse o suferea săptămâna trecută.

Tranzacţia de 3 miliarde de franci elveţieni (3,25 miliarde de dolari) a fost criticată pentru pierderile suferite de deţinătorii de obligaţiuni şi pentru lipsa unui vot al acţionarilor cu privire la sindicat.

Citește și: Panica din sistemul bancar cuprinde bursele europene | Profesor economist: "Criza este aici, nu așteptați să vină"

Credit Suisse, care la sfârşitul anului 2022 avea puţin peste 50.000 de angajaţi, se afla deja în mijlocul unei ample campanii de reducere a locurilor de muncă, cu 4.000 de posturi reduse până acum în acest an.

×
Subiecte în articol: Credit Suisse concedieri
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close