Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Aer condiționat fix sau mobil – tu ce folosești când se încinge atmosfera? (P)

Aer condiționat fix sau mobil – tu ce folosești când se încinge atmosfera? (P)

Pe măsură ce vremea se încălzește, toată lumea visează la plajă, relaxare, cocktail-uri răcoritoare și înghețate savuroase. Ce faci însă când rata la bancă sau deadline-urile de la job te obligă să rămâi în oraș, în propriul apartament sau într-un birou pe care îl împarți cu încă 3-4 colegi?

Aer condiționat fix sau mobil – tu ce folosești când se încinge atmosfera? (P)
Sursa foto: Shutterstock.com
12 Mai 2020   •   11:57

Ei bine, găsești soluții! 

Există pe piață un număr impresionant de aparate, de la diferite branduri. Pentru a face cea mai bună alegere, trebuie să ai în vedere mai mulţi factori, de la dimensiuni și nivelul de zgomot, până la puterea de răcire sau clasa energetică.

În ultimii ani însă, un alt element a devenit tot mai important când este vorba de alegerea aparatului de aer condiționat, iar acesta este mobilitatea. Oferta de dispozitive de climatizare mobile a crescut considerabil, iar acest lucru nu face decât să sporească gradul de confuzie al celor care vor să facă o astfel de investiție și să scape de efectele caniculei asupra organismului și gradului lor de confort.

Aparatul montat pe perete vs. varianta portabilă

Ai făcut niște calcule și ai decis că merită să faci o astfel de investiție. Totuși, cum alegi un aer condiționat care să-ți asigure cel mai bun raport calitate/preț? Și, mai ales, cum evaluezi cele două tipuri de aparate: portabil și fix?

Mai jos vei găsi câteva informații care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie:

Preț

Deseori, acesta este primul criteriu la care te gândești când plănuiești să faci o achiziție ceva mai costisitoare. Iar o analiză a pieței arată că aparatele portabile sunt considerabil mai ieftine decât cele fixe, acestea din urmă având prețuri până și de câteva mai mari decât cele mobile.

Eficiența

Din punct de vedere al eficienței energetice, aparatele de aer condiționat fix pot consuma mai mult decât cele portabile. Însă, la fel de adevărat este și faptul că acestea pot răci cu ușurință încăperi mari, în care un dispozitiv portabil nu ar face față la fel de bine.

Instalare

Pentru un aparat mobil nu trebuie să faci altceva decât să îl bagi în priză și să îl pornești. Instalarea unui aer condiționat fix necesită intervenția unor specialiști, întrucât implică manevre mai complicate și ceva abilități de alpinist utilitar pentru a monta componenta din exterior.

Versatilitate

Aici câștigătorul detașat este aparatul portabil. Acesta este considerat de mulți oameni mai util și mai versatil, întrucât poate fi mutat cu ușurință dintr-o cameră în alta și, la fel de bine, îl poți instala în garaj sau în orice alt spațiu închis pe care vrei să îl “răcorești”. Ai nevoie doar de o sursă de curent electric. 

Un avantaj major al aparatelor de aer condiționat portabil îl constituie faptul că nu trebuie să fii proprietarul spațiului în care vrei să îl folosești și nici nu trebuie să obții vreo aprobare pentru montaj.

Odată ce vei analiza cele de mai sus, poţi întocmi o listă scurtă a produselor care întrunesc majoritatea cerințelor tale, ba chiar şi o listă de argumente pro și contra care să te ajute să iei cea mai bună decizie.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close