Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Principalele avantaje ale utilizării unui separator de grăsimi, de uz casnic sau industrial

Principalele avantaje ale utilizării unui separator de grăsimi, de uz casnic sau industrial

O problemă importantă în ziua de azi este reprezentată de depunerile de uleiuri și grăsimi pe pereții conductelor. Din fericire, există o soluție pentru acest probleme, și anume separatoarele de grăsimi, reprezentând astăzi o categorie de produse accesibile.

Principalele avantaje ale utilizării unui separator de grăsimi, de uz casnic sau industrial
de Georgiana Adam    |    29 Iun 2021   •   12:11

O problemă importantă în ziua de azi, care provoacă daune grave mediului și costuri nedorite (pentru realizarea de reparații în fiecare an), este reprezentată de depunerile de uleiuri și grăsimi pe pereții conductelor, care pot duce în cele din urmă la blocaje și deteriorarea echipamentelor de tratare a apelor uzate. Din fericire, există o soluție pentru acest probleme, și anume separatoarele de grăsimi, reprezentând astăzi o categorie de produse accesibile.

Cel mai adesea, separatoarele de grăsimi sunt instalate la restaurante, hoteluri, cafenele, baruri, fast-food-uri, brutării, pub-uri, hanuri, fabricile de prelucrare a cărnii, fabricile de ulei, fabricile de prelucrare a peștelui și alte întreprinderi de alimentație publică.

Separatorul de grăsimi este necesar, deoarece apele uzate ale acestor industrii conțin o cantitate semnificativă de grăsimi de origine animală și non-animală.

Separator de grăsimi sub chiuveta de la bucătărie

Țevile de la bucătărie suferă adesea blocaje, din cauza acumulării de grăsime pe pereții lor. Atunci când se acumulează multă grăsime în sifon, aceasta trebuie îndepărtată, iar procesul în sine este complicat, mai ales dacă necesită și echipamente speciale.

Unii oameni au decis să aibă instalat sub chiuveta de la bucătărie un separator de grăsimi, care este un dispozitiv ingenios, ce separă apa de toate uleiurile, grăsimile sau reziduurile de origine animală sau non-animală.

Avantajele folosirii unui separator de grăsimi pentru uz casnic sunt următoarele:

  • Va ajuta la evitarea blocajelor foarte neplăcute din țevile de canalizare
  • Păstrează conductele de canalizare curate, fără grăsimi
  • Ajută la pre-tratarea apelor uzate
  • Are rol și de separare dar și de depozitare a solidelor, grăsimilor, materialelor organice, uleiurilor din apa evacuată de chiuvetă
  • Are un principiu de funcționare foarte simplu; instalația funcționează în conformitate cu principiul decantării sau cel de gravitație complet natural – diferența de densitate (particulele ușoare, cum sunt uleiurile și grăsimile animale se ridică la suprafață, iar particulele grele din apele uzate vor coborî în partea inferioară a dispozitivului)
  • Necesită o întreținere minimă, ușoară
  • Este potrivit pentru spații mici, se instalează sub chiuvetă
  • Oferă economie de spațiu
  • Nu apare niciun miros, produsul este complet etanș
  • Dispozitivul trebuie deconectat de la linie după o perioadă mai îndelungată de timp (când se acumulează foarte multe suspensii neplăcute) și apoi golit de conținut; asta depinde mult de intensitatea utilizării chiuvetei și a grăsimilor fel de fel
  • Este realizat din polietilenă
  • Este simplu de transportat, de instalat, rezistent și durabil în timp.

Un separator de grăsimi este necesar mai ales pentru cei care locuiesc la casă și utilizează fosa septică.

Separator de grăsimi industrial

Pentru a satisface nevoile consumatorilor, companiile produc dispozitive personalizate, destinate domeniilor industriale, agroalimentare, care sunt de volume mai mari și se montează subteran. Cele cu marcaje CE asigură obținerea favorabilă a avizului de mediu.

Un separator de grăsimi industrial, de calitate înaltă, fabricat conform standardelor europene și internaționale, are o serie de caracteristici tehnice ridicate și numeroase avantaje operaționale:

  • Are carcasa realizată din polietilenă sau alt material mai dur, iar structura este brevetată astfel încât să fie foarte rezistentă la impact și medii agresive
  • Este un produs etanș, deci nu există riscul de scurgere a lichidului procesat sau de apariție a mirosurilor neplăcute
  • Are rezistență mare la coroziune
  • Nu produce vibrații în timpul funcționării și nici zgomote
  • Are capacitatea de a purifica foarte bine apa de impuritățile grase
  • Este ușor de întreținut și durabil în timp.

Oferta celor de la SC Best Invest Group SRL pentru separatoare grăsimi include modele ce variază de la 44 litri la 3.000 litri, pot fi și modele de 4.700 litri.

Din gama de modele fac parte: separatoare grăsimi care se montează sub chiuveta de la bucătărie, separatoare tip Valrom, separatoare grăsimi subterane sau industriale.

Separatoarele de grăsimi au o mare varietate de aplicații și în alte domenii, cum ar fi: industria băuturilor, industria petrolului, industria chimică, industria farmaceutică, sau în domeniul protecției mediului.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close