Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Un balcon mic? Sau colțișorul tău de rai? (P)

Un balcon mic? Sau colțișorul tău de rai? (P)

Fericiți cei ce stau la curte. Știm. Dar asta nu înseamnă că noi, restul populației urbane, nu putem să ne bucurăm de o atmosferă ceva mai aerisită în apartamentele noastre.

Un balcon mic? Sau colțișorul tău de rai? (P)
13 Iun 2020   •   12:31

Dacă ai un balcon, oricât de înghesuit ar fi, ai un punct bun de plecare pentru viitoare ta terasă. Dacă-ți iei mobila în rate și faci doar schimbările care contează, poți să te bucuri de propriul colț de rai, fără să te muți la țară.

Iată câteva ponturi pentru un balcon cu ambiții mai mari decât un simplu spațiu de depozitare.

Ascunde uscătorul

Să fim cinstiți, balconul e pentru uscat rufe, cel puțin la români. Dar nu-i nimic greșit în asta. Și nici nu înseamnă că nu putem găsi alt scop balconului nostru. Important este să nu-l transformăm în uscător cu normă întreagă. Fie că folosim un uscător de tavan cu scripeți, unul retractabil de perete sau un uscător mobil, există o mulțime de soluții pentru a ne bucura de balcon și atunci când nu sunt rufe de uscat.

Despre tipare și texturi

Ca să te îndepărtezi cât mai mult de acea atmosferă de depozit, trebuie să-ți decorezi balconul curajos. Nu te feri de forme geometrice jucăușe, de culori vii și materiale care ies în evidență, cum sunt inul, lâna sau cânepa. Mergi pe accesorii metalice și din nuiele împletite. Și echilibrează detaliile bogate de la nivelul gresiei cu texturile aerisite din zona geamurilor.

Să fie luminițe!

Orice terasă boemă începe să fie boemă abia când e scăldată în lumina delicată a unor becuri nici prea intense, nici prea slabe. Poți să obții același efect cu un șirag de becuri întins deasupra balconului, peste rafturi, în dreptul ferestrelor, peste uscătorul de rufe, oriunde îți permite spațiul. Dacă mai sunt și cu alimentare solară, cu atât mai bine pentru tine și pentru mediu. Pentru un plus de romantism, niște lumânări parfumate, protejate de felinare cochete, pot acompania luminile electrice.

Cinează al fresco

De obicei, mâncatul pe balcon este un fiasco. Dar poți transforma terasa într-un spațiu de luat masa în aer liber, dacă folosești spațiul inteligent. Ai nevoie, în primul rând, de o masă sănătoasă, pe care să poți folosi cu încredere tacâmurile și farfuria. În lipsa unui loc generos, trebuie să improvizezi. Integrează un blat solid de-a lungul ferestrei și folosește scaune de bar suple pentru a crea un spațiu de cinat ca la o terasă cu pretenții.

Aruncă scaunele

Pe de altă parte, dacă chiar nu dispui de suficient spațiu pentru mobilă, oricât de silfidă ar fi, profită de fiecare centimetru pătrat disponibil. Renunță la scaune, băncuțe și măsuțe și mută toată distracția pe jos. Folosește perne, pături și pufuri confortabile, împreună cu tăvi pliabile și accesorii scunde, pentru a transforma balconul tău într-un spațiu ideal de picnic, fie ploaie, fie vânt.

Idei de amenajat balconul să tot fie. Important e să privești acest spațiu altfel ca până acum. Și să te îndepărtezi de clișeul balcon = depozit. Ca să-ți pui toate planurile în aplicare, un alt sfat util este să folosești un card de cumpărături, cum este CardAvantaj. Acesta îți permite să împarți costurile cu mobila și decorațiunile în rate și să te bucuri imediat de terasa ta urbană.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close