Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum poți să ai o bucătărie în stil vintage retro? Iată ce să nu îți lipsească!

Cum poți să ai o bucătărie în stil vintage retro? Iată ce să nu îți lipsească!

Ca în cazul celorlalte încăperi ale casei și în cazul bucătăriei poți să alegi dintr-o mulțime de stiluri, fiecare cu caracteristicile sale speciale.

Cum poți să ai o bucătărie în stil vintage retro? Iată ce să nu îți lipsească!
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    17 Dec 2020   •   17:35

Unii oameni sunt mai atrași de liniile drepte și design-ul funcțional al celor moderne, dar alții preferă să se întoarcă în timp prin amenajările vintage sau vintage retro.

Stilul retro se referă la cel preponderent în Statele Unite în perioada 1950-1980. Se remarcă prin culorile intense ca verdele mentă, turcoazul sau vișiniul, în combinație cu alb. Mobilierul e destul e simplu, cu forme și decorațiuni specifice. Pe lângă cromatica corectă, mai sunt și accesorii și electrocasnice care să nu îți lipsească pentru a obține o înfățișare cât mai autentică a bucătăriei.

Iată cum poți să amenajezi o bucătărie vintage, așa cum îți dorești!

  • Alege o masă și scaune în stil de diner american

Mesele și scaunele respectă culorile de mai sus, dar e indicat mai ales vișiniul, dacă vrei un aspect autentic de diner american. Suprafețele din plastic sau piele se îmbină cu structura metalică cu finisaje argintii.

Oricare ar fi stilul ales de tine, e necesar să alegi o masă cu scaune pentru bucătărie care să se potrivească și să nu strice impresia de ansamblu.

  • Alege podeaua cu model de tablă de șah și tapetul potrivit

Deși poți să alegi orice tip de pardoseală care se potrivește cu nuanțele predominante ale bucătăriei, stilul vintage retro se remarcă prin podeaua cu model de tablă de șah. Albul și negrul specifice acesteia se îmbină perfect cu orice culoare pe care o alegi pentru mobilă și electrocasnice.

În ceea ce privește tapetul, alege ceva cu model floral, care să se îmbine cu nuanțele celorlalte obiecte din încăpere. Dacă nu îți place tapetul, poți lăsa pereții albi, pentru a accentua culorile intense ale mobilierului.

În ceea ce privește culorile mobilierului, podelei sau pereților, poți apela la cele amintite mai sus sau să devii creativ, folosindu-te de culori complementare, cu care nu dai greș când le folosești împreună.

  • Optează pentru electrocasnice cu înfățișare specifică perioadei

Electrocasnicele trebuie să se încadreze și ele în peisaj. Cel mai indicat e să optezi pentru frigiderele și cuptoarele cu design și culori specifice perioadei dintre anii ‘50 și ‘80.

  • Nu alege la întâmplare corpurile de iluminat

Pentru impresia de ansamblu sunt importante și corpurile de iluminat alese. Cele mai indicate sunt cele joase, cu model de reflector sau pendul. Acestea sunt foarte versatile, fiind folosite și pentru bucătăriile în stil modern.

  • Fii atent la detalii

De obicei, dulapurile sunt tip vitrină, așa că obiectele aflate în interior sunt vizibile. De aceea, accesoriile pentru masă și celelalte detalii trebuie să se potrivească. Vesela e adesea de aceeași culoare ca mobila sau cu modele florale vesele. De asemenea, poți adăuga și electrocasnice mici cu aspect retro, cum ar fi un toaster sau o râșniță. De asemenea, perdelele pot să fie cu model polka dots sau Gingham.

Stilul vintage retro a devenit o opțiune din ce în ce mai populară pentru bucătărie. Acest lucru se datorează versatilității și culorilor bogate. Poți să alegi multe combinații de culori, prin care să creezi atmosfera pe care o dorești. Trebuie să fii atent la toate aspectele, chiar și la detalii, pentru a obține un stil unitar al încăperii.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close