Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum a schimbat Enroush obiceiurile menstruale ale femeilor în ultimii ani

Cum a schimbat Enroush obiceiurile menstruale ale femeilor în ultimii ani

Te-ai gândit vreodată cum s-a ajuns de la cârpele de bumbac folosite de femeile la menstruație la absorbante din bumbac 100% organic?

Cum a schimbat Enroush obiceiurile menstruale ale femeilor în ultimii ani
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   15:47

Dacă prin anii 1800, era rușinos pentru o femeie să se afle în această perioadă și încerca prin orice modalități să ascundă acest lucru, în ziua de astăzi, femeile sunt mult mai conștiente de sănătatea corpului lor și de rolul pe care menstruația îl are în buna funcționare a organismului.

Obiceiuri vechi și noi în perioada menstruației

Bumbacul a fost folosit dintotdeauna în perioada menstruației – dacă acum câteva sute de ani era folosit sub formă de cârpe reutilizabile, în ziua de astăzi se găsesc pe piață absorbante și tampoane bumbac 100% organic, mult mai prietenoase cu pielea. În spatele acestei inițiative se regăsește brandul Enroush care de-a lungul timpului și-a exprimat îngrijorarea pentru absorbantele clasice din comerț care conțin plastic, dioxine, fibre sintetice și multe alte substanțe toxice. De altfel, acest brand a fost primul care a scos pe piață produse menstruale naturale și sigure, hipoalergenice și confortabile.

Educație și mai multă grijă pentru mediu

Deși informația este peste tot în jurul nostru, femeile au dificultăți în selectarea unor surse corecte și de încredere atunci când vine vorba de sănătatea lor. Tocmai din acest motiv, brandul Enroush a dedicat o secțiune întreagă de blog pentru cele mai importante probleme cu care se pot confrunta femeile, cum ar fi sangerari intre menstruatii. Grija acestui brand nu este doar pentru femei, ci și pentru mediul înconjurător. Bumbacul din care sunt fabricate produsele menstruale este certificat GOTS – a fost cultivat fără pesticide, erbicide sau alte substanțe chimic. Prin urmare, absorbantele și tampoanele de la Enroush sunt biodegradabile și eco-friendly.

Ține minte acest lucru pentru momentul în care trebuie să îți cumperi astfel de produse de igienă personală – știai că plasticul, dioxinele și restul pesticidelor și substanțelor toxice ce se regăsesc în absorbantele din comerț generează aproximativ 200.000 tone de deșeuri în fiecare an?

O nouă etapă a menstruațiilor cu Enroush

La baza produselor menstruale Enroush stă obiectivul de normalizare a menstruațiilor și transformare a acestei perioade într-una plăcută și confortabilă pentru cât mai multe femei. Totul se învârte în jurul unor absorbante și tampoane zilnice de calitate, din materiale naturale, care nu irită pielea – zona intimă este una dintre cele mai sensibile, deci trebuie să ai grijă la materialele și substanțele cu care intră în contact.

Așa că, data viitoare când vrei să îți cumperi absorbante, gândește-te ce alegi: prețul mic sau sănătatea zonei tale intime?

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close