Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegem încălțămintea corectă pentru sănătatea și confortul picioarelor în sezonul rece. Piele naturală sau piele ecologică

Cum alegem încălțămintea corectă pentru sănătatea și confortul picioarelor în sezonul rece. Piele naturală sau piele ecologică

Pantofii sunt un must-have pentru garderoba doamnelor și domnișoarelor care se respectă. Primul lucru pe care oamenii îl observă la tine este încălțămintea. De aceea este important să investești în calitate mai mult decât în aspectul pantofilor pe care îi porți.

Cum alegem încălțămintea corectă pentru sănătatea și confortul picioarelor în sezonul rece. Piele naturală sau piele ecologică
Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    15 Oct 2021   •   17:04

Piesele vestimentare și de încălțăminte realizate din piele sunt o alegere completă din punct de vedere practic și estetic. Însă, aceasta se poate dovedi mai puțin ușoară atunci când vine vorba despre pielea sintetică și pielea naturală. Ambele arată bine și oferă confort piciorului dar există anumite particularități de care e bine să ții cont înainte de a porni la cumpărături.

Iată ce trebuie să ai în vedere înainte să faci o alegere:

Pielea naturală se obține prin procedee speciale de prelucrare a pielii obținute de la animale precum: bovine, ovine, porcine sau chiar reptile. Piața oferă o gamă variată de botine pentru damă din piele naturală, astfel încât îți este la îndemână să găsești modelul ideal pentru fiecare ținută din garderoba ta. Ești genul de persoană pentru care pantofii nu sunt niciodată suficient de mulți? Sau din contră, cauți câte o pereche potrivită pentru fiecare sezon? Indiferent în care context te afli, recomandabil este să te orientezi către materiale de calitate superioară. Motivul e simplu: încălțămintea calitativă își păstrează aspectul și funcționalitatea mulți ani dacă e întreținută corespunzător. Deși prețul e un pic piperat față de alte materiale disponibile pe piață, avantajele pe care le garantează pielea naturală merită toți banii. 

  • Rezistență: 1-0 pentru pielea naturală

Ce te motivează să cumperi pantofi din piele sau genți? Optând pentru piele naturală, investești în durabilitatea articolelor confecționate dintr-un astfel de material. Atuul pielii naturale este acela că poate fi purtată sezoane la rând fără probleme. Acest lucru se datorează particularităților materiei prime. Pielea animalelor este mai groasă, cu rezistență mai mare la abraziuni și fisuri decât pielea ecologică.

  • Sănătatea picioarelor

Pielea naturală este un material foarte flexibil. Încălțămintea se mulează după forma piciorului, avantaj care ajută la evitarea bătăturilor. Pielea naturală este un material care nu provoacă alergii și cu o permeabilitate excelentă la aer. Astfel, pielea poate respira liber, piciorul nu transpiră și nu există nici riscul de mirosuri urâte.

  • Designul impecabil și versatil

Pielea naturală emană stil și eleganță, indiferent de ce alegi să porți. Ai la îndemână o serie de idei inspirate pentru combinații armonioase de ținute cu botine de damă care te vor ajuta să compui cele mai chic ținute. Materialul deține proprietăți speciale care îl protejează de uzură, deformări sau deteriorări și astfel aspectul rămâne intact la factorii dăunători (ploaie, praf, noroi etc.). Pe Modlet.ro ai la dispoziție modele practice și stilate de botine pentru damă, elegante sau casual pe care să le îmbini în ținute cool pentru birou, plimbări sau evenimente importante.

  • Se repară mult mai ușor

Materialul natural continuă să fie o investiție economică pentru bugetul tău și din punctul de vedere al întreținerii acestuia. De exemplu, cusăturile sau zgârieturile se repară imediat atunci când pielea este naturală iar încălțămintea are iar aspectul de la început.

  •  Flexibilitate pentru confort crescut 

După cum am menționat anterior, pantofii din piele naturală se remarcă prin capacitatea de a se mula după configurația picioarelor. Însă, important de reținut este faptul că, această flexibilitate este limitată într-un sens pozitiv. Te vei simți lejer în timpul plimbărilor lungi prin parc, în timpul unor zile active cu multe drumuri sau când ieși la joacă. Cu toate acestea, aspectul nu se deformează, materialul nu se lărgește foarte mult și nici mersul nu va deveni unul șleampăt.

Calitate la preț redus: ce este pielea ecologică și ce oferă materialul? 

Pielea ecologică sau artificială este de fapt, o țesătură prelucrată astfel încât să imite pielea naturală. În procesul de fabricație se utilizează de regulă, PVC, poliuretan sau acid acrilic. Întrebarea care stă pe buzele multora este: cât de comodă și sănătoasă este pielea ecologică pentru picioare? 

  • Aspectul 

Dacă nu consideri important să achiziționezi pantofi din piele naturală, atunci te poți bucura de o încălțăminte cu design aproape fidel cu pielea naturală. Diferențele dintre cele două materiale sunt greu de sesizat, tocmai pentru că, în urma procesului de prelucrare, pielea sintetică obține tușul pielii naturale. 

  • Prețul scăzut 

Încălțămintea din piele sintetică este simțitor mai ieftină decât materialul natural. Explicația este următoarea: materialele din compoziție sunt mai accesibile financiar iar pielea eco se obține mai ușor decât cea naturală. 

  • Întreținere ușoară 

Ca orice material, pielea ecologică trebuie curățată în mod corespunzător pentru a ne putea bucura de produse cât mai mult timp. Pentru încălțămintea din piele artificială tot ce ai nevoie este o lavetă moale și umedă. Mai mult, pantofii dintr-un asemenea material nu necesită lustruire. 

Tu știi cel mai bine ce așteptări ai de la produsele de încălțăminte pe care le preferi. Dacă vrei o gamă bogată de pantofi din care poți alege sute de modele la preț mic și din materiale de origine nonanimală, atunci pielea ecologică este ceea ce ai nevoie. În cazul în care dorești să păstrezi aceeași încălțăminte ani buni fără reparații, pielea naturală este o soluție recomandată pentru tine

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close