Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum pot scăpa școlile de invazia de ploșnițe

Cum pot scăpa școlile de invazia de ploșnițe

În ultimii ani, prezența ploșnițelor a devenit tot mai frecventă. Este o problemă gravă, care a acaparat nu doar România, ci întreaga Europă. Le regăsim peste tot, în gospodării, spații comerciale, clădiri de birouri, precum și în școli.

Cum pot scăpa școlile de invazia de ploșnițe
de Georgiana Adam    |    27 Mar 2024   •   14:36

Invazia de ploșnițe reprezintă o problemă serioasă, care afectează nu doar confortul, ci și sănătatea copiilor și adulților. Cu atât mai mult în școli, întrucât provoacă disconfort elevilor și personalului didactic, perturbând procesul educațional. Odată ce au invadat spațiul, eliminarea lor devine o provocare. Cum pot scăpa școlile de invazia de ploșnițe în mod eficient? Prin implementarea unor soluții moderne și eficiente. Care sunt acestea, aflăm în rândurile următoare.

Invazia de ploșnițe - o problemă acută în mediul educațional

În ultimele zile, în mediul online și televizat, s-a dezbătut problema invaziei de ploșnițe într-o școală din Sectorul 5 al Capitalei. Desigur, exemplul nu este singular. Încă din perioada pandemiei, ploșnițele au fost un subiect intens discutat. Micile insecte ce au invadat școlile din România, locuințele și spațiile publice par că nu renunță așa ușor. Este o problemă gravă, cu implicații numeroase asupra sănătății locuitorilor. Problema devine și mai presantă atunci când părinții descoperă că ploșnițele s-au răspândit și în casele lor, aduse pe haine și ghiozdane de către copii. 

Această situație ridică însă numeroase întrebări legate de igiena și și siguranța în mediul școlar. Cum pot fi școlile protejate împotriva ploșnițelor? Care sunt metodele de combatere eficiente și cum pot fi prevenite invaziile? Răspunsul autorităților constă în închiderea unităților școlare pe termen scurt, pe perioada dezinsecțiilor. Rezolvarea nu este însă eficientă și de durată. Dovada fiind chiar răspunsul oferit de către administratorii școlii din Sectorul 5, care spun că ploșnițele au reapărut, deși se efectuaseră deja două tratamente de dezinsecție.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Este important de menționat faptul că invazia de ploșnițe în scoli are consecințe neplăcute și împiedică desfășurarea normală a actului școlar. Mușcăturile acestor insecte provoacă mâncărimi, zone cu roșeață, iritații ale pielii și în anumite cazuri, chiar și tulburări de somn. Din cauza problemelor provocate de înțepături, copiii, dar și profesorii, pot dezvolta afecțiuni mai grave, ducând la absenteism. În plus, disconfortul creat elevilor poate conduce și la lipsa de concentrare asupra lecțiilor. În funcție de gravitatea infestării și măsurilor luate pentru combatere, copiii pot aduce acasă insectele, ceea ce poate duce la extinderea și intensificarea invaziei. 

Problema insecticidelor - limitările tratamentelor tradiționale

Adesea, pentru combaterea ploșnițelor, se optează pentru tratamente tradiționale ce implică soluții chimice. Deși sunt o opțiune potrivită, vin cu limitări. Insecticidele elimină ploșnițele adulte, însă nu reușesc să pătrundă prin substanța vâscoasă care acoperă larvele și ouăle. Astfel, eliminarea completă nu poate fi realizată, insectele continuând să facă ravagii în mediile peste care au pus stăpânire. Mai mult decât atât, tratamentele chimice sunt periculoase atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, necesitând evacuarea temporară a spațiilor tratate. În plus, nu sunt prietenoase cu mediul înconjurător, ridicând îngrijorări privind impactul acestora ca urmare a utilizării pe termen lung.  

Aburul ca metodă de eliminare a invaziei de ploșnițe - o soluție inovatoare, naturală și eficientă

Tratamentele cu insecticide pot fi eficiente împotriva ploșnițelor adulte, dar nu reușesc să stopeze infestarea. După cum am menționat deja, sunt și toxice pentru oameni. În acest sens, specialiștii din cadrul companiei POLTI, au dezvoltat o metodă inovatoare pentru eliminarea invaziei de ploșnițe de pat care se dovedește eficientă la nivel mondial. În urma numeroaselor teste în vitro, au descoperit și demonstrat că singura modalitate de eliminare a ploșnițelor în toate stadiile de dezvoltare, o reprezintă expunerea acestora la temperaturi ridicate. Aparatele cu abur uscat supraîncălzit au devenit o alternativă promițătoare la tratamentele tradiționale cu insecticide. Cu ajutorul acestor dispozitive, precum Cimex Eradicator și Sani System Business, ploșnițele pot fi eliminate rapid și eficient, fără a fi necesară utilizarea substanțelor chimice toxice. Lucru de dorit în unitățile școlare, unde există sute de copii cu un sistem imunitar fragil.

Spre deosebire de insecticidele chimice, aburul fierbinte oferă mult mai multe avantaje. În primul rând, este o metodă non-toxică, care nu implică utilizarea substanțelor chimice agresive. Dezinfectează în mod natural, fără a fi necesare ventilarea sau evacuarea elevilor și închiderea școlilor. Pentru că nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, aburul în combinație cu detergentul HPMED (o soluție bazată pe alcool, apă, metasilicat de sodiu și carbonat de sodiu), poate fi utilizat chiar și în prezența oamenilor. 

Cum funcționează tehnologia cu abur pentru combaterea ploșnițelor?

Tehnologia cu abur POLTI presupune utilizarea unui jet puternic de abur uscat și supraîncălzit. Aburul este generat în boilerul aparatului și poate ajunge la temperaturi de peste 180°C. În momentul emiterii, este combinat cu soluția de curățare HPMED. Aburul rezultate distruge în totalitate ouăle, larvele și ploșnițele adulte în scurt timp, fără a utiliza substanța chimice toxice. În plus, atunci când este combinat cu soluția pe bază de alcool și apă, elimină mirosul specific al ploșnițelor, desprinzând ouăle de suprafețe. În acest fel, se asigură eliminarea completă a infestației. Această abordare nu doar că elimină ploșnițele prezente, dar previne și reapariția lor pe termen mediu și lung. După doar 2-3 tratamente, invazia este eliminată complet. 

Gamă variată de aparate POLTI pentru diverse categorii de clienți

Pentru POLTI, siguranța și satisfacția clienților primează. Astfel, compania a dezvoltat o gamă variată de aparate, care deservesc clienții casnici, comerciali și spațiile profesionale. 

  1. clienți casnici (persoane fizice) - perfecte pentru părinții care își doresc să elimine în mod eficient ploșnițele și să ofere un spațiu sigur pentru copiii lor. Aparatul cu abur Cimex Eradicator este o opțiune ecologică, fără contact și fără substanțe chimice. Elimină definitiv ploșnița de pat, dar și bacteriile și virusurile, asigurând o dezinfectare eficientă și permanentă.
  2. comerciali - spațiile comerciale mici, școlile mici și medii, fie ele private sau de stat, pot beneficia și ele de tehnologia cu abur. Aparatele din gama Business (Sani System)  sunt proiectate să trateze infestațiile la scară medie, asigurând un mediu curat și igienic în sălile de clasă și spațiile comune.
  3. spații profesionale - pentru instituții publice mari, cum ar fi școlile, spitalele, azilele, regiile de transport, dar și spațiile comerciale, aparatele profesionale precum Cimex PLUS  tratează invazii de ploșnițe la scară largă, oferind rezultate durabile în eliminarea acestora. 

Ploșnițele de pat pot sta ascunse și fără hrană până la 6 luni. Se ascund în piese de mobilier și diferite articole regăsite în unitățile școlare, fiind greu de detectat. Tocmai din acest motiv se impune o abordare drastică, ce vizează implementarea unor măsuri eficiente de eliminare și prevenție. Tehnologia cu abur oferită de specialiștii din cadrul companiei POLTI reprezintă o soluție eficientă, propunând o dezinsecție naturală și rapidă. Elimină complet invazia de ploșnițe după doar câteva tratamente. Deoarece metoda propusă nu este una dăunătoare copiilor și profesorilor, în prezent este cea mai bună modalitate  pentru a nu închide școli și pentru a nu le îngrădi copiilor accesul la educație.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close