Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi o freză unghii? Criterii de cumpărare

Cum să alegi o freză unghii? Criterii de cumpărare

Frezele de unghii sunt disponibile într-o varietate de modele. Pe lângă modul de funcționare, ele diferă în ceea ce privește performanța, viteza, manevrabilitatea, tipul echipamentului și multe altele.

Cum să alegi o freză unghii? Criterii de cumpărare
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   17:15

Dacă vrei să cumperi o freza unghii, trebuie să ții cont de aceste criterii de cumpărare.

Performanta

Performanța unei freze pentru unghii oferă informații despre cât de eficient pot fi procesate unghiile. Performanța mai mare este dată de viteza mai mare. Puterea necesară depinde de aplicație. Dacă nu ai experiență cu o freză unghii, trebuie să utilizezi un model mai puțin puternic sau să te asiguri că poate fi setată o viteză mică.

 O freză unghii electrică cu o putere mai mică este de obicei suficientă dacă sunt prelucrate doar unghiile naturale. Pentru unghiile artificiale, pe de altă parte, este mai bine să folosești un dispozitiv mai puternic. Un dispozitiv pentru sectorul profesional trebuie să fie întotdeauna cât mai puternic posibil.

Numărul de rotații pe minut

Producătorul specifică viteza în rotații pe minut. Descrie cât de repede se poate roti freza și are un impact asupra ratei de îndepărtare. Un model cu o viteza mai mare reușește să execute mai repede modelarea unghiei. La fel ca și puterea, viteza optimă a unui dispozitiv depinde de aplicațiile sale posibile. Ca și în cazul puterii, o viteză mai mică este de obicei suficientă pentru unghiile naturale.

Dacă vrei să utilizezi instrumentul pentru a lucra pe unghii acrilice sau cu gel, trebuie să selectezi un dispozitiv cu o viteză minimă de 20.000 de rotații pe minut sau mai mult. Un model cu viteza mare este util si pentru îndepărtarea bătăturilor și calusurilor încăpățânate. Pentru uz profesional, vitezatrebuie să fie de 30.000 sau 35.000 de rotații pe minut.

Desktop sau portabilă

Unele freze unghii constau din două părți: pe lângă piesa de mână, există un dispozitiv de masă, în care este amplasat motorul. Astfel de dispozitive sunt adesea mai puternice și ating viteze mai mari. De regulă, sunt potrivite pentru prelucrarea unghiilor artificiale și pentru uz profesional. Dispozitivele sunt operate în mod normal pe masă. Sunt dotate cu un regulator de viteză și un comutator pentru inversarea sensului de rotație.

 Unul dintre dezavantajele acestor modele desktop este că ocupă mai mult spațiu. Dacă dorești ca freza de unghii să fie cât mai compactă și să economisească spațiu, este recomandabil un model cu motor integrat. Modelele de mână sunt acționate direct pe carcasă sau printr-un element de pe cablu. Aceste modele au de obicei o putere și o viteză mai mică și nu sunt potrivite pentru prelucrarea unghiilor artificiale. Receptorul poate deveni fierbinte dacă este utilizat o perioadă lungă de timp.

Manevrabilitate

Frezele pentru unghii trebuie să fie ușor de utilizat. Piesa de mână trebuie să aibă o formă ergonomică și să fie echipată cu o prindere anti-alunecare. În mod ideal, se află bine și în siguranță în mână și este foarte ușor de ghidat.

În plus, dispozitivul electric de unghii ar trebui să funcționeze cu vibrații scăzute chiar și la viteze mari. Consumatorii trebuie să acorde atenție greutății piesei de mână. O greutate prea mare face ca folosirea dispozitivului să fie obositoare pe termen lung. Totodată, piesa de mână trebuie să aibă o anumită stabilitate, dar să nu fie nici prea ușoară.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close