Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să-ți amenajezi casa de Paște?

Cum să-ți amenajezi casa de Paște?

Sărbătorile pascale reprezintă momentul perfect pentru a înveseli decorul casei și implicit atmosfera generală. Paștele vine cu o încărcătură emoțională puternică, dar reprezintă, de asemenea, sosirea binemeritată a primăverii.

Cum să-ți amenajezi casa de Paște?
de Georgiana Adam    |    02 Mai 2024   •   16:13

Chiar dacă vremea mai joacă feste uneori, nu înseamnă că nu trebuie să faci câteva schimbări estetice.

Cum impactează designul unui proiect casa ambientul resimțit de Paște, dar și ce idei ar trebui să aplici afli în rândurile de mai jos.

Idei de amenajare pentru Paște

Curățenia de Paște a devenit un obicei în rândul gospodinelor. Este o modalitate numai bună de a reîmprospăta stilul de amenajare abordat, dar și de a face tranziția către vremea prietenoasă specifică sezonului cald.

Dacă vrei să-ți impresionezi invitații, dar și să te bucuri de un vibe familiar, o soluție ar fi să regândești spațiul din casă. Sunt multe surse de inspirație pentru a sublinia venirea primăverii, dar și reunirea familiei. Iată doar câteva dintre cele mai apreciate în cazul unor proiecte case moderne:

  • Integrează simboluri tradiționale de Paște, cum ar fi ouă vopsite, flori de primăvară sau figurine în formă de iepurași. Îți dorești să creezi o atmosferă festivă? Implică toată familia în vopsirea ouălor. Nu te rezuma doar la cromatica clasică de roșu, albastru, verde și galben. Lasă-ți imaginația să lucreze și încurajează-i pe cei mici să-și exprime creativitatea.

  • Ocupă-te cu atenție de amenajarea mesei. Folosește o față de masă din materiale delicate, șervețele asortate și veselă cu motive de Paște. Pentru un plus de eleganță, optează pentru un aranjament floral din lalele, zambile sau bujori și un sfeșnic în același ton. De pe masă nu pot lipsi preparatele tradiționale precum cozonacul, pasca sau drobul.

  • Plantele ar trebui să se regăsească peste tot în casă, mai ales în living, acolo unde îți vei petrece timpul cu cei dragi. De asemenea, dacă nu ai integrat până acum o oglindă, ar fi momentul să o faci. Este un element esențial în cazul unor proiecte case mici pentru că reflectă lumina și dă senzația de spațiu.

  • Nici spațiul exterior nu ar trebui să-ți scape din vedere. Dacă ai o grădină sau o terasă, nu ezita să adaugi decorațiuni specifice perioadei - pitici de grădină, statuete cu iepurași sau pui de găină. În cazul în care nu dispui de foarte mult loc, improvizează un loc de meditație și relaxare chiar pe balcon. Adaugă ghivece suspendate și rafturi cu cărți.

  • Lumina naturală contribuie la crearea unui ambient relaxant, dar nu ezita să o combini cu cea artificială. Alege lumânări parfumate și ghirlande luminoase pentru a crea o atmosferă primitoare. Dacă ai un proiect casa amenajat în stil clasic și vrei să sporești efectul vizual poți opta inclusiv pentru felinare decorative de interior.

A mai rămas doar foarte puțin până la Paște, așa că nu ezita să conferi locuinței un aer personalizat. Sfaturile de mai sus te vor ajuta mai mult ca sigur să obții o estetică armonioasă, dar în același timp autentică și în pas cu tendințele. Urmează-le și tu și bucură-te de rezultatele dorite!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close