Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să faci să mai reduci din stresul de zi cu zi

Cum să faci să mai reduci din stresul de zi cu zi

Stresul este unul dintre cei mai mari inamici ai sănătății noastre, iar ceea ce e cel mai grav este că nu putem să-l evităm.

Cum să faci să mai reduci din stresul de zi cu zi
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   19:21

Fie că vorbim despre stresul de la muncă, de acasă, din trafic sau cel generat de diverse probleme de sănătate, el este un element dăunător din viața noastră de zi cu zi.

Dacă nu putem să-l evităm, măcar să încercăm să-i facem față
Primul pas important în ameliorarea problemelor generate de stres este să înțelegem efectul pe care acesta îl poate avea pe termen lung și să încercăm să-i reducem cauzele pe cât de mult posibil. Știm că o viață fără stres nu poate exista, dar mai știm și că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră.

Este important să nu lăsăm stresul să ne copleșească și putem face acest lucru implicându-ne în activități care să ne deconecteze de la toate problemele. Trebuie doar să găsim acele activități care chiar ne plac, activități care sunt și relaxante și care pot, chiar și pentru un timp scurt, să ne distragă atenția de la situațiile stresante.

Dacă nu ai deja o activitate care să-ți placă, poți încerca mai multe și poți decide ulterior care ți se potrivește cel mai bine. Noi îți propunem trei activități despre care credem că te pot ajuta să îți găsești liniștea interioară.

Cărțile de colorat pentru adulți

Cărțile de colorat pentru adulți sunt un mod de relaxare foarte la îndemână, iar o singură carte îți poate ajunge și câteva luni. Pe lângă relaxare, ele te ajută să îți îmbunătățești capacitatea de concentrare și să îți dezvolți creativitatea. Poți găsi cărți de colorat cu aproape orice desene vrei: animale, plante, orașe, mandale sau scene și personaje din filmele și din serialele tale preferate.

Învață ceva nou!

Orice lucru nou învățat îți dă o stare de bine care te ajută să treci mai ușor peste stres și să mergi mai departe. Rezultatele pe care le obții într-o activitate nouă îți creează o stare temporară de împlinire, dar tocmai aceste mici realizări zilnice te pot scoate din rutină și pot avea efecte benefice pe termen lung. În plus, făcând ceva nou vei căpăta și noi abilități și îți vei dezvolta capacități ca memoria, atenția sau răbdarea.

Cărțile de rețete

Gătitul este una dintre cele mai populare activități care ne ajută să ne relaxăm. Ceea ce îl face atât de popular este faptul că poate avea exact nivelul de dificultate/de implicare pe care îl vrem și timpul pe care ni-l permitem - putem să găsim rețete care nu implică mai mult de trei-patru ingrediente, dar și rețete pentru care avem nevoie de mult timp doar să găsim ingredientele necesare; putem găsi preparate care pot fi gătite în 5-10 minute, dar și rețete ce necesită ore bune pentru a fi gata. Pe lângă faptul că este relaxant, gătitul este și o activitate atât de utilă!

Fotografia

O altă variantă de relaxare (dar și de dezvoltare a spiritului artistic) este fotografia. Ca gătitul, și fotografia poate avea gradul de dificultate și de implicare pe care îl dorim.

Pe lângă efectul terapeutic pe care îl are (ca orice altă artă), fotografia este un hobby ce poate fi combinat foarte bine cu o plimbare în parc sau prin zonele preferate ale orașului.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un autocar plin cu copii s-a ciocnit puternic cu un TIR, în Constanța
x close