Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să-ți protejezi casa împotriva intrărilor prin efracție

Cum să-ți protejezi casa împotriva intrărilor prin efracție

Știai că intrarea prin efracție este cea mai populară metodă folosită de infractori? În 2022, au avut loc 15.373 spargeri de locuințe în România.

Cum să-ți protejezi casa împotriva intrărilor prin efracție
de Georgiana Adam    |    31 Oct 2023   •   17:00

Majoritatea hoților aleg zone rezidențiale luxoase sau case impunătoare pentru a fi siguri că obțin ceea ce vor. Vestea bună pentru proprietari este că trendul se află într-o continuă scădere tocmai datorită apariției noilor tehnologii de protecție. Însă, nu mulți se lasă înduplecați, nici măcar de cele mai performante sisteme de alarmă.

Tocmai de aceea, e esențial să îți pregătești corespunzător locuința. Autoritățile sugerează atât integrarea unor echipamente de ultimă generație, cât și adoptarea unei atitudini preventive. Mai multe despre felul în care îți poți asigura casa în situații de risc afli în rândurile de mai jos.

Optează pentru feronerie de calitate atât pentru uși cât și ferestre

Primul și cel mai important pas este să apelezi la un magazin feronerie de încredere pentru a garanta atât confort, cât și siguranță.

Investește în uși solide, rezistente la efracție, cu balamale și închizători de calitate. Însă, înainte de toate, găsește producătorul care să răspundă întocmai nevoilor tale. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să iei decizia corectă:

  • Fă o listă cu cei mai apreciați producători de pe piață.
  • Citește recenzii despre produse și, eventual, cere părerea celor care le-au testat deja.
  • Ia legătura cu personalul magazinului de specialitate pentru a afla mai multe detalii.
  • Asigură-te că alegi un magazin feronerie care oferă o gamă variată de modele.

De asemenea, analizează construcția casei și alocă un buget corespunzător. Până la urmă, este o investiție pe termen lung, care te va scuti de pierderi financiare și situații neplăcute.

Verifică toate căile de acces ale locuinței

Pentru a intra în locuință, hoții forțează căile de acces, adică ușile și ferestrele. Tocmai de aceea, e esențial să alegi produse și accesori confecționate din materiale durabile. Dacă vrei să eviți din start posibilitatea unui furt prin efracție poți opta pentru mânere uși metalice.

Materialele metalice, în special cele solide și bine construite, pot oferi o protecție suplimentară împotriva tentativei de forțare. De asemenea, sunt disponibile într-o varietate de finisaje, cum ar fi crom, bronz sau nichel. Îți va fi foarte ușor să integrezi mânerele în stilul de amenajare abordat în locuință.

În cazul în care îți dorești o alternativă mai ingenioasă, există și mânere electronice. Sunt mult mai facile din punct de vedere al securității, dar investiția este pe măsură.

Adaugă alte elemente de securitate

Pe lângă achiziționarea unor accesorii uși metalice e indicat să adaugi și alte elemente care să sporească nivelul de siguranță al casei. Care sunt cele mai indicate soluții? Ei bine:

  • Montează camere de supraveghere la intrările principale și în zonele cheie ale casei. Sunt ideale pentru a furniza dovezi în cazul unei spargeri. Și într-un asemenea caz e recomandat să alegi cele mai bune modele de pe piață. Asigură-te că echipamentele rezistă cu succes în fața condițiilor meteo și sunt ușor de instalat.
  • Iluminează bine exteriorul casei, în special intrările, pentru a descuraja tentativele de intrare neautorizată. Folosește obiecte de iluminat cu senzori de mișcare pentru a detecta orice mișcare în apropierea casei.
  • Păstrează bunurile de valoare într-un seif și evită să le lași la vedere. Dacă ești plecat/ă pentru mai mult timp, nu comunica pe rețelele sociale. Cele mai multe intrări prin efracție au loc atunci când proprietarii sunt plecați în vacanțe.

Dacă vrei să aduci un plus siguranței de care dă dovadă locuința, nu ezita să investești în accesorii și uși metalice de la producători premium.

Verifică atent feroneria casei și integrează echipamente de securitate moderne!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close