Antena 3 CNN Actualitate Florin Piersic, transferat la o clinică privată din București și ulterior la Spitalul Foișor

Florin Piersic, transferat la o clinică privată din București și ulterior la Spitalul Foișor

Florin Piersic va fi transferat la o clinică privată, după care va fi dus la Spitalul Foișor din Bucureşti, potrivit unor surse medicale citate de Antena 3 CNN.

de Laura Dinu    |    09 Mai 2024   •   13:00

Update 13:00. Florin Piersic este ”critic din punct de vedere ortopedic”, spun surse medicale pentru Antena 3 CNN. În acest moment se așteaptă rezultatele de la PET CT pe baza cărora medicii vor lua o decizie cu privire la extragerea protezei de la genunchi. În acest moment, marele actor se află la Spitalul Foișor, unde este evaluat de către mai mulți doctori specialiști. 

Update 08:45. Florin Piersic a plecat deja spre clinica privată unde va fi supus unor analize amănunțite, inclusiv unui examen PET CT. Ulterior, medicii îl vor transfera la Spitalul Foișor unde va fi evaluat. Abia după evaluare doctorii vor hotărî dacă maestrul se va întoarce la Institutul Matei Balș sau va rămâne internat la Spitalul Foișor. 

Florin Piersic este mai bine, spun surse medicale pentru Antena 3 CNN. Actorul este conștient și vorbește cu echipa medicală de la Institutul Matei Balș din Capitală. Ba chiar a făcut și glume cu medicii de acolo. 

Între timp i-au fost extrase sondele de la stimulatorul cardiac, astfel încât tratamentul cu antibiotice să își facă efectul. 

Acum, medicii au decis ca actorul să fie transferat într-un spital privat din Capitală, iar apoi la Spitalul Foișor pentru tratarea problemei de sănătate pe care o are la genunchi. 

Florin Piersic a ajuns marți în Capitală, fiind adus de la Institutul Inimii Cluj cu un avion SMURD. 

”Este stabil, este cu o stare generală putem spune bună, pentru că vorbim de o vârstă și de bolile cronice, dar comunicăm foarte bine, este prezent, chiar am putut să ne bucurăm de șarmul dumnealui, care nu lipsește”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu. 

În acest moment, medicii de la Institutul de Boli Infecțioase încearcă să trateze infecția cu stafilococ care s-a extins atât la proteza de la genunchi, cât și la inimă. 

”Septicemie este termenul vechi, care înseamnă, pe înțelesul foarte clar, o infecție generalizată, care e depășit o infecție localizată. Eu cred că lucrurile stau în felul următor. Putem discuta despre un sepsis, dar mare atenție, ce se înțelege în general în general prin sepsis, care afectează multi-organic, nu intră în discuție”, a mai spus doctorul de la Institutul Matei Balș. 

După transferul de la Cluj, medicii de la Institutul Inimii au susținut o conferință de presă pentru a aduce lămuriri despre sursa infecției. 

”Dumnealui a ajuns la Spitalul Militar în urma unei infecții pe care probabil a contractat-o printr-o branulă care i-a fost montată cu câteva zile înainte”, a explicat Horia Roșianu, medic primar cardiolog la Institutul Inimii Cluj Napoca. 

Potrivit unor surse, astăzi, marele actor ar urma să fie transferat la un spital privat din Capitală pentru continuarea investigațiilor. 

Acesta va fi dus la o clinică privată, unde îi va fi efectuat un RMN, apoi va fi dus la Spitalul Foișor pentru investigații suplimentare în legătură cu problema pe care acesta o are la genunchi. 

Marele actor al României va rămâne internat pentru mai multe săptămâni, până când infecția va fi eliminată complet din corp. Apoi, va trebui să treacă prin mai multe intervenții chirurgicale, inclusiv reimplantarea stimulatorului cardiac.

×
Subiecte în articol: Florin Piersic
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close