Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic. Ultimele vești despre starea sa de sănătate

Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic. Ultimele vești despre starea sa de sănătate

Avem o informaţie în exclusivitate despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Este vorba despre un scenariu luat în calcul pentru sursa infecţiei care s-a răspândit de la genunchi la stimulatorul cardiac pe care acesta îl avea instalat. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2024   •   18:39

Florin Piersic este tratat la Spitalul Matei Balş din Bucureşti pentru infecţia cu stafilococ.

Marele actor este supravegheat în permanenţă de o echipă multidisciplinară ortopedică şi cardiologică.

"Este stabil, este cu o stare generală, n-aş spune bună pentru că vorbim de o vârstă şi de bolile cronice, dar comunicăm foarte bine. Este prezent, chiar am putut să ne bucurăm de şarmul lui care nu lipseşte", spune Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de boli infecţioase Matei Balş.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, infecţia s-ar fi produs după ce actorului i-a fost instalată la domiciliu o branulă, pe care a ţinut-o prea mult timp, aproape o săptămână. Recomandarea, în cazul unor astfel de dispozitive medicale, este de cel mult trei zile.

În acest moment, medicii de la Institutul de Boli Infecţioase încearcă să trateze infecţia cu stafilococ care s-a extins atât la proteza de la genunchi, cât şi la inimă.

"Nu este în terapie intensivă, nu este într-o stare care să-i pună viaţa în pericol", a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Surse Antena 3 CNN au declarat, în exclusivitate, că sursa infectării ar fi fost de la branula unor perfuzii făcute acasă. Menţinerea unei branule nu ar trebui să dureze mai mult de trei zile, dar în cazul lui Florin Piersic ar fi fost vorba de o săptămână.

În acest moment, după scoaterea stimulatorului cardic de către medicii de la Cluj, care întreţinea infecţia, nu se pune problema şi de o a doua intervenţie chirurgicală pentru scoaterea protezei de la genunchi.

Cel mai mare actor al României va rămâne internat pentru mai multe săptămâni până când infecţia va putea fi eliminată din corp. 

Apoi, va trebui să treacă prin mai multe intervenţii chirurgicale, inclusiv reimplantarea stimulatorului de la inimă.

De pe patul de spital în care se află acum, Florin Piersic își asigură admiratorii că este pe mâini bune.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close