Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum te ajută uleiul esențial de ghimbir pentru răul de mișcare

Cum te ajută uleiul esențial de ghimbir pentru răul de mișcare

Îți este rău când te deplasezi cu mașina sau avionul și nu ai descoperit care este cauza? Cel mai probabil suferi de rău de mișcare. Simptomele sunt greu de suportat și sunt exprimate adesea ca o stare generală de rău.

Cum te ajută uleiul esențial de ghimbir pentru răul de mișcare
de Georgiana Adam    |    27 Dec 2021   •   11:44

Află mai jos care sunt cauzele care provoacă răul de mișcare, cum se manifestă și cum îl poți trata.

Ce este așa numitul “rău de mașină” și cum se manifestă?

Mai multe denumiri precum „rău de mașină”, „rău de mare” sau „rău de avion” exprimă aceeași afecțiune, și anume răul de mișcare. Deși este mai puțin cunoscut sub această denumire, răul de mișcare este o boală des întâlnită, care afectează deopotrivă copii și adulții. Aceasta este provocată de un dezechilibru între aparatul vestibular (urechea internă, responsabilă cu echilibrul) și stimulii vizuali. Spre exemplu, atunci când ești în avion, simți mișcarea, însă nu o percepi vizual, iar acest lucru determină transmiterea unor informații contradictorii la nivel cerebral. În această situație, creierul analizează informația primită și concluzionează că halucinezi, ca urmare a asimilării în organism a unei substanțe toxice și trimite semnale pentru a o elimina. Așa apar senzațiile de greață și vărsăturile. Conform acestei teorii, răul de mișcare este un mecanism psihologic de apărare împotriva neurotoxinelor.

Cele mai frecvente simptome sunt disconfortul abdominal și greața, însă acestea nu se limitează doar la atât. Adesea poți simți dureri de cap, amețeli, hiperventilație, transpirații reci, paloare, salivație și chiar somnolență uneori. Deși nu este o boală gravă, dacă răul de mișcare se manifestă prin vărsături repetate, acest fapt poate duce la deshidratare. Cu toate acestea, după o expunere îndelungată la mișcare, afecțiunea poate să dispară. Șansele ca ea să reapară dacă mișcarea se intensifică sau se reia după o scurtă întrerupere sunt ridicare.

Beneficiile uleiului esențial de ghimbir

Ghimbirul se numără printre cele mai cunoscute și eficiente remedii împotriva răului de mișcare. Un studiu relevant demonstrează că acest ingredient natural are rezultate mai bune și mai rapide decât tratamentele medicamentoase clasice.

Uleiul esențial de ghimbir este un ulei foarte concentrat, extras din ghimbir proaspăt sau uscat și este un adevărat elixir pentru sănătatea corpului uman. Datorită concentrației mari de gingerol și a altor compuși organici, acesta are proprietăți stimulatoare, antioxidante, laxative și antiinflamatoare, fiind apreciat de nenumărate persoane.

Printre beneficiile sale asupra organismului, se numără:

  • Contribuie la prevenirea bolilor cronice datorită efectelor sale antioxidante
  • Îmbunătățește sănătatea respiratorie, având efecte stimulatoare, liniștitoare și antibiotice;
  • Ajută digestia, combate greața și balonarea și previne crampele;
  • Tratează crampele menstruale, dacă este consumat înainte și în timpul menstruației;
  • Reduce inflamația și combate rapid durerea sau disconfortul articulațiilor prin aplicare locală. Atenție! Deoarece este foarte concentrat, trebuie diluat într-un ulei purtător pentru a evita posibilele iritații ale pielii;
  • Poate crește apetitul sexual.

Dacă îți dorești să încerci un ulei de ghimbir organic și pur, aruncă o privire la gama de uleiuri Planteco. Aceasta conține o varietate de arome de cea mai bună calitate, toate la prețuri foarte atrăgătoare.

 

Alte uleiuri esențiale organice pentru relaxare și stare de bine


Aromaterapia este o practică tot mai des utilizată pentru promovarea unei stări de bine și relaxare. Eficiența acestei practici se datorează faptului că, simțind mirosuri plăcute, creierul reacționează instantaneu prin eliberarea unor hormoni, reglarea bătăilor inimii, tensiunea arterială și respirația. Iată care sunt cele mai cunoscute și folosite uleiuri esențiale organice pentru reducerea stresului:

  • Uleiul esențial de lavandă este alegerea ideală pentru calmarea sistemului nervos, reducerea senzațiilor de stres și anxietate sau pentru tratarea insomniilor. Acesta poate fi adăugat și în loțiunile de corp sau uleiurile de masaj pentru a te învălui într-o aromă calmantă.
  • Uleiul esențial de bergamotă are o aromă îmbietoare care te poate liniști și relaxa, dar care în același timp te ajută să te revigorezi. În plus, bergamota calmează pielea iritată și sistemul digestiv.
  • Uleiul esențial de mușețel roman promovează o stare de relaxare și un somn liniștitor. Această esență poate fi difuzată chiar și în camera bebelușilor pentru a-i ajuta să se liniștească atunci când sunt agitați.
  • Uleiul esențial de tămâie este recunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale de a echilibra starea de spirit și de a susține sistemul imunitar.
  • Uleiul esențial Ylang Ylang te ajută să te eliberezi de stresul și tensiunea acumulate pe parcursul zilei, stimulând în același timp gândirea pozitivă și o stare generală de bine.
×
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close