Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce este atât de important să apelezi la soluții de filtrare a apei

De ce este atât de important să apelezi la soluții de filtrare a apei

Unul dintre cele mai dezbătute subiecte la ora actuală este cel referitor la dedurizarea apei. Nici nu este de mirare, întrucât calitatea pe care o are apa potabilă își pierde din proprietăți de la an la an.

De ce este atât de important să apelezi la soluții de filtrare a apei
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2021   •   14:46

Tocmai din acest motiv, este esențial să păstrăm un echilibru, protejând și valorificând în mod continuu apa. Cei mai mulți dintre noi reușesc să descopere și să identifice, la momentul oportun, apa dură. Aceasta, la rândul ei, reprezintă o problemă la nivel general, întrucât influențează în sens negativ utilizarea aparatelor de uz casnic.

Mai mult decât atât, aceasta ne afectează, în mod indubitabil, inclusiv nivelul sănătății noastre. Având toate aceste argumente în favoarea noastră, este esențial să apelăm la soluții de filtrare a apei.

Rămâi alături de noi și descoperă câteva dintre cele mai importante astfel de motive, astfel încât să poți lua o decizie în cunoștință de cauză!

Ce este apa dură?

La nivel general, apa dură se traduce printr-o cantitate destul de ridicată de substanțe, cum sunt mineralele dizolvate. De cele mai multe ori, prin acestea se înțelege calciu și magneziu. La nivel popular, apa dură mai poartă denumirea de apă calcaroasă sau cu piatră. În ceea ce privește sănătatea organismului, apa dură poate conduce la dezvoltarea pietrelor la rinichi sau, în anumite cazuri, la deteriorarea părului și a pielii. Cel mai simplu mod de a vedea dacă apa din gospodărie este dură sau nu este să analizezi pielea. Dacă aceasta devine aspră după spălare, iar părul este lipsit de elasticitate și strălucire, șansele ca acest lucru să fie real sunt foarte mari. De asemenea, urmele de pete pe chiuvetă și dus este un semnal evident.

Pentru a evita aceste probleme, poți utiliza un filtru apa potabila.

Care sunt cele mai importante motive pentru care să apelezi la soluții de filtrare a apei?

Din punct de vedere tehnic, procesul de dedurizare a apei presupune alăturarea conținutului de magneziu, calciu și diverse alte săruri din apă. Obiectivul final este acela de a îndepărta orice depunere de calcar existentă pe obiectele sanitare sau pe aparatele electrocasnice.

Întrucât apa prezintă atât ioni de calciu, cât și ioni de magneziu, aceștia lucrează intens la construirea unor săruri care se transformă, ulterior, în depuneri. Astfel, se obține apa dură, care afectează la nivel ridicat unele aparate de uz casnic. Prin procesul de dedurizare al apei, te poți bucura de următoarele avantaje:

 • Evitarea depunerilor de calcar și obstrucționării accesului conductelor de apă;

 • Îmbunătățirea duratei de viață pe care o au aparatele de uz casnic;

 • Scăderea cheltuielilor de mentenanță în ceea ce privește electrocasnicele;

 • Eliminarea problemelor cu privire la pielea uscată și părul deteriorat.

Care sunt cele mai populare metode de filtrare a apei?

Date fiind problemele care apar în momentul în care te confrunți cu apa dură, este esențial să cunoști care sunt metodele ideale pe care le poți utiliza pentru filtrarea apei. Printre cele mai des utilizate se numără:

 • Montarea unui dedurizator de apă – special conceput pentru filtrarea durității apei. Din punct de vedere tehnic, acesta elimină excesul de calciu și magneziu, astfel încât să nu apară calcar în obiectele de uz casnic. Un astfel de exemplu este un dedurizator apa de la Aqatech, capabil să soluționeze această problemă în timp util. Acesta funcționează pe baza procesului de osmoza inversa, astfel încât rezultatul să fie cel dorit de client;

 • Sisteme de filtrare – dispun de diverse tipuri, care funcționează pe baza unor mecanisme special concepute pentru filtrarea apei.

Toate aceste opțiuni îmbunătățesc întregul circuit al apei în orice gospodărie, precum și nivelul de sănătate a celor care trăiesc în interior.

Care sunt avantajele de care te poți bucura atunci când utilizezi o stație de dedurizare a apei?

Luând în considerare stațiile de dedurizare construite pe baza unor tehnologii moderne, te poți bucura de avantaje extrem de benefice asupra organismului uman (și nu numai). Câteva dintre cele mai importante astfel de beneficii sunt:

 • Eliminarea oricăror impurități din apă, cum sunt depunerile de calciu, nisip, rugină sau magneziu;

 • Îmbunătățirea duratei de viață pe care o au electrocasnicele;

 • Reducerea nivelului cheltuielilor de întreținere aferente instalațiilor sanitare;

 • Păstrarea unui nivel ridicat de sănătate al organismului uman, dat fiind faptul că apa dură nu mai are efecte asupra acestuia;

 • Scăderea costurilor în ceea ce privește achiziționarea apei îmbuteliate.

Toate aceste elemente au rolul de a contribui activ la îmbunătățirea întregii gospodării. De asemenea, dat fiind faptul că poți descoperi diverse stații de dedurizare, ai posibilitatea de a alege întocmai modelul pe care ți-l dorești. Cu toate acestea, este esențial să optezi pentru tehnologia potrivită în ceea ce privește filtrarea apei, întrucât rezultatul să fie cel dorit de tine. De asemenea, nu uita să iei în considerare și prețul pe care acest sistem îl are, întrucât achiziționarea unuia puțin mai performant decât bugetul pe care îl ai la dispoziție s-ar putea să îți ofere mult mai multe funcții esențiale în gospodăria ta.

×
Parteneri
Aparatul din casa ta care consumă curent chiar și când nu îl folosești
x close