Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce este important să cumperi din timp anvelopele de iarnă. Sfaturi de care să ții cont

De ce este important să cumperi din timp anvelopele de iarnă. Sfaturi de care să ții cont

Un proverb românesc spune că omul gospodar își face vara sanie și iarna car.

De ce este important să cumperi din timp anvelopele de iarnă. Sfaturi de care să ții cont
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   17:10

 Achiziționarea anvelopelor de iarnă, din timp, este o alegere înțeleaptă din mai multe motive, iar această decizie poate avea un impact semnificativ asupra siguranței și performanței tale în sezonul rece, dar și asupra finanțelor. Iată de ce este important să achiziționezi anvelopele de iarnă din timp:

  1. Eviți aglomerația și stresul

După jumătatea lunii octombrie, sau odată cu primii fulgi de nea, mulți șoferi încep să caute anvelope de iarnă. Drumurile devin aglomerate, magazinele la fel, iar stocurile se epuizează rapid. În plus, timpii de așteptare în service, pentru schimbarea anvelopelor, cresc considerabil. Cumpărând din timp anvelope auto de iarnă, eviți aglomerația și stresul.

  1. Posibilitatea de a alege dintr-o gamă mai largă

Când achiziționezi anvelope de iarnă din timp, ai acces la o gamă mai largă de opțiuni. Poți alege anvelopele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale și specificațiilor mașinii tale. Uneori, anvelopele preferate sau cele recomandate pot deveni greu de găsit în timpul sezonului de iarnă.

  1. Economisești bani

Mulți producători, dar și magazinele oferă reduceri sau promoții pentru anvelopele de iarnă înainte de începerea sezonului rece. Cumpărând în timpul acestor perioade de oferte, poți economisi bani considerabili. În plus, ai timp să compari prețurile și să găsești cele mai bune oferte. Mai mult, înainte de venirea iernii, când cererea crește considerabil, cresc adesea și prețurile.

  1. Nu aștepți mult timp pentru schimbarea anvelopelor

Montarea și echilibrarea anvelopelor necesită timp, iar centrele de service pot deveni suprasolicitate înainte de începerea sezonului rece. Uneori poți aștepta și câteva zile. Dacă achiziționezi din timp anvelopele ai timp să programezi montajul și echilibrarea în ziua dorită de tine, astfel încât mașina ta să fie pregătită înainte de a veni condițiile de iarnă.

  1. Mai mult confort și siguranță

Schimbarea anvelopelor poate afecta comportamentul mașinii tale pe drum. Când treci de la anvelopele de vară la cele de iarnă, vei simți diferența în manevrabilitate și aderență. Cumpărând anvelope din timp, ai oportunitatea să te obișnuiești cu noile caracteristici ale mașinii tale înainte de a te confrunta cu drumurile dificile.

Cum să alegi anvelopele de iarnă pentru mașina ta

Dacă este prima oară când ești pus în fața situației de a cumpăra anvelope de iarnă pentru mașina ta, este important să știi cum să alegi cauciucuri potrivite. Nu te panica. Nu este un proces dificil. Trebuie doar să ții cont de câteva detalii simple, care sunt trecute în cartea mașinii, dar și pe anvelopele pe care le are deja mașina ta.

Prin urmare fie că alegi să verifici în cartea mașinii, fie pe anvelopele actuale, vei vedea inscripționată o serie de tipul 205 55 R16. Aici, 205 reprezintă lățimea exprimată în milimetri, 55 reprezintă înălțimea (exprimată în procent din lățime), iar R 16 este diametrul interior al anvelopei.

În plus, trebuie să te asiguri că anvelopele tale de iarnă au inscripționate unul dintre următoarele simboluri: "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S", dar și un fulg de zăpadă. Literele M și S vin de la cuvintele englezești “mud” care înseamnă “noroi” și “snow” care înseamnă “zăpadă”. Cele care nu au aceste inscripții nu sunt considerate sigure și riști amenzi uriașe.

În concluzie, cumpărarea anvelopelor de iarnă din timp este o decizie înțeleaptă care îți permite să conduci în siguranță, îți permite să alegi dintr-o gamă mai largă de opțiuni, să economisești bani și să eviți stresul și aglomerația din timpul sezonului rece.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close