Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Elon Musk a închiriat Castelul Bran din România pentru a găzdui petrecerea de Halloween

Elon Musk a închiriat Castelul Bran din România pentru a găzdui petrecerea de Halloween

Elon Musk, cel mai bogat antreprenor din lume, care deține SpaceX, Tesla și, recent, Twitter, și-a planificat o vizită în România în perioada premergătoare Halloween-ului.

Elon Musk a închiriat Castelul Bran din România pentru a găzdui petrecerea de Halloween
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2022   •   15:45

A devenit cunoscut faptul că miliardarul a închiriat faimosul Castel Bran pentru a organiza o petrecere privată. Lista de invitați include mai mulți miliardari și vedete celebre de la Hollywood.

În special, Peter Thiel și Matt Danzeisen vor participa, de asemenea, la petrecere. Castelul Bran a fost rezervat pentru noaptea de duminică spre luni. La ora la care scriu aceste rânduri, mai multe celebrități au sosit deja în România și figurează ca invitați. Printre aceștia se numără celebra actriță de la Hollywood Angelina Jolie, co-fondatorii Google Larry Page și Sergey Brin, precum și câțiva cetățeni români care sunt în relații de prietenie cu cel mai bogat om din lume.

Locație fascinantă pentru viitoarea petrecere

Situat la 30 de kilometri de Brașov, Castelul Bran are o istorie de peste 600 de ani și este unul dintre cele mai emblematice monumente ale țării. Acesta a adus Transilvaniei reputația de cămin al celebrului conte Dracula.

Notabil, unele dintre sloturi România jocurile disponibile pe site-urile cazinourilor online licențiate sunt, de asemenea, dedicate personajului. Situat pe o stâncă, Castelul Bran este acum un muzeu important. Deși atrage mulțimi de turiști tocmai datorită legendei Contelui Dracula, istoria sa este destul de fascinantă.

În secolul al XIII-lea, cavalerii teutoni, care au primit Țara Bârsei de la regele Andrei al II-lea al Ungariei, au construit aici o fortăreață pentru a rezista cu succes în fața pecenegilor și cumanilor, care doreau să invadeze teritoriul. În 1377, Teutonii au fost alungați de regele Ludovic al Ungariei, iar Sașilor din Brașov li s-a dat permisiunea de a construi aici un castel. Denumit Törzburg, castelul săsesc a fost finalizat un an mai târziu.

La sfârșitul secolului al V-lea, castelul, împreună cu cetatea, a trecut în posesia Comitetului Secuiesc, iar Iancu de Hunedoara a fost însărcinat cu apărarea trecerii spre Transilvania, folosind castelul în acest scop. Secole mai târziu, în 1920, castelul a fost oferit cadou Reginei Maria a României mari de către Consiliul local Brașov. La zece ani de la instaurarea regimului comunist în România, castelul a fost folosit ca muzeu de artă feudală. Cu toate acestea, din cauza stării sale dărăpănate, a fost închis temporar din 1987. Șase ani mai târziu, când toate lucrările de restaurare au fost finalizate, Castelul Bran a fost redeschis. Deocamdată, acest castel aparține lui Dominique de Habsburg, descendent al Prințesei Ileana. 

Originea legendei Contelui Dracula

Unul dintre motivele pentru care Castelul Bran este atât de popular atât în România, cât și în străinătate este legenda care îl înconjoară. Se crede că legenda vampirului transilvănean se bazează pe un roman al autorului scoțian Bram Stoker. Publicat în Marea Britanie în 1897, romanul Dracula este o născocire a imaginației lui Stoker, dar este cufundat în diverse credințe populare cu privire la existența forțelor răului, cum ar fi vampirii care se hrănesc cu sângele oamenilor. De asemenea, se zvonește că Vlad Țepeș, conducătorul țării Românești, a fost asociat cu Dracula. Cu toate acestea, nu există nicio confirmare a șederii îndelungate a lui Vlad în Castelul Bran.

Sărbătorirea Halloween-ului la Castelul Dracula

Petrecerile de Halloween organizate în Castelul Bran au devenit o tradiție din anul 2013. Anul trecut, la petrecere au participat peste 3.000 de invitați, majoritatea vedete. Site-ul oficial al Castelului Bran indică faptul că spațiile castelului sunt închiriate pentru diverse evenimente, petreceri private și summit-uri. De exemplu, la evenimentele care sărbătoreau Halloween-ul au participat vedete de la Hollywood precum Nicolas Cage, Johnny Depp și Alice Cooper. Notabil, în faza activă a pandemiei, Castelul Bran a devenit unul dintre numeroasele centre de vaccinare. Ca parte a campaniei de vaccinare lansate, cei vaccinați au putut vizita una dintre expoziții fără a plăti o taxă de intrare. În acest fel, Castelul Bran și-a folosit notorietatea pentru a ajuta la combaterea virusului COVID-19 și mai eficient, pentru care a primit laude din partea multora din mass-media mondială.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close