Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Garsoniere în București – Cu ce vine nou programul Prima Casă 2020 (P)

Garsoniere în București – Cu ce vine nou programul Prima Casă 2020 (P)

Garsoniere în București sunt mereu la mare căutare. Și asta pentru că ele reprezintă soluția de locuit cea mai avantajoasă. De aceea, mulți dintre cei care apelează la programul Prima casă se numără printre clienții de garsoniere în București.

Garsoniere în București – Cu ce vine nou programul Prima Casă 2020 (P)
30 Mar 2020   •   16:02

Ești în căutare de garsoniere în București? Dacă vrei să cumperi prin programul Prima Casă, trebuie să știi că a fost stabilit plafonul pentru acest an. Plafonul de garantare pentru programul Prima Casă în anul 2020 va fi de două miliarde de lei, la fel ca cel de anul trecut. Anul viitor, e posibil ca plafonul de garantare să scadă la 1,5 miliarde de lei.

Cum iei garsoniere în București prin Prima Casă

Programul Prima casă facilitează accesul la cumpărarea sau construirea unei locuințe pentru persoanele fizice. Mai exact, pentru creditele accesate de doritori, statul garantează un anumit procent. Este vorba despre maximum 50% pentru locuințele noi și cel mult 40% pentru celelalte tipuri de imobile. Cei care doresc acest tip de credit trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din valoarea totală a locuinței.

Ce condiții trebuie să îndeplinești

Beneficiarul trebuie să îndeplinească anumite condiții. Una dintre ele este ca, la data solicitării creditului garantat, să nu dețină în proprietate nicio locuință. Indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită. Se acceptă și o declarație care face dovada posesiei exclusive sau împreună cu soțul ori soția a cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Programul Prima Casă. Numai că aceasta nu trebuie să fie mai mare de 50 m²; Programul obligă la achiziția unui singur imobil.

Cei care vor să se înscrie în programul Prima Casă au posibilitatea să cumpere o locuință deja finalizată sau să construiască una nouă. Condițiile de eligibilitate sunt specifice fiecărei categorii în parte. De exemplu, cei care vor să construiască o casă trebuie să se afle deja în posesia terenului atunci când vor să se înscrie în Program. Iar persoanele care vor să cumpere o locuință construită trebuie să țină cont de eficiența energetică a imobilului. Acesta trebuie să se încadreze într-una dintre clasele A, B sau C.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close