Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Importanța întreținerii autoturismului cu piese de calitate și cu reparații într-un service autorizat

Importanța întreținerii autoturismului cu piese de calitate și cu reparații într-un service autorizat

Problemele mecanice sunt una dintre cauzele foarte des întâlnite în producerea accidentelor auto pe drumurile. Multe vieți au fost pierdute de-a lungul timpului din cauza neglijenței unor proprietari de mașini atunci când este vorba de a efectua lucrări regulate de întreținere pentru autovehiculele lor.

Importanța întreținerii autoturismului cu piese de calitate și cu reparații într-un service autorizat
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2022   •   13:55

Unii șoferi preferă să intervină singuri în cazul unor reparații precum cele la sistemul de direcție sau sistemul de frânare al mașinii, chiar dacă probabil nu au nici cunoștințele necesare, nici sculele potrivite, în loc să viziteze mecanic calificat.

O simplă vizită într-un service autorizat la o anumită perioadă de timp pentru o constatare, te poate ajuta mult mai mult față de cum ți-ai putea imagina, și te poate feri de extrem de multe probleme, siguranța dumneavoastră, a pasagerilor și a altor participanți la trafic fiind esențială.

Cu toate acestea, un autovehicul care nu este întreținut corespunzător, într-un service autorizat dar și cu piese de calitate în mod regulat, poate reprezenta un real pericol pe drumurile publice.

Când ignorați problemele aparent minore ale mașinii pentru o lungă perioadă de timp, acestea se pot transforma în probleme majore. Costurile vor creste iar riscul de a provoca un accident din cauza unei defecțiuni vă fi de asemenea considerabil mai mare.

Pe lângă faptul că este absolut esențial să apelezi la un service autorizat, în special pentru reparații la sistemul de direcție sau cel de frânare de exemplu, este nevoie și de utilizarea unor piese de schimb de calitate, astfel încât să poți avea garanția lucrului bine făcut și să știi că te vei putea baza pe mașina personală, indiferent de situație ori de distanță pe care trebuie să o parcurgi.

Pentru piese de calitate, de preferat de origine, ai nevoie de un magazin bun, in care sa gasesti absolut tot ce iti trebuie pentru masina ta. În general, piesele de origine au o calitate superioară în comparație cu cele after market, însă nu este neapărat o regula în 100% din cazuri. Exista și mici excepții în care poți găsi și achiziționa piese de-o calitate similară sau mai bună dar after market.

Unul dintre cele mai importante aspecte cu privire la o întreținere corespunzatoara a mașinii, se referă la faptul că, îi vei prelungi viața. Atunci când utilizezi piese auto superioare calitativ, piese care au o rezistență mai bună în timp, automat autoturismul tău va putea rula mai mult timp fară intervenții majore.

O defecțiune a mașinii este cel mai rău lucru care se poate întâmpla indiferent dacă mergi la serviciu sau pleci într-un concediu pe o distanță lungă cu familia. Este foarte dificil și foarte enervant să ramai în până pe marginea drumului din cauza faptului că nu ai fost la timp la service pentru o verificare de rutină sau pentru că nu ai cumpărat la momentul potrivit piese de calitate.

Cu toate acestea, poți preveni acest coșmar prin întreținerea regulată a mașinii, deoarece scade considerabil riscul apariției defecțiunilor care vă pot imobiliza mașină pe marginea drumului. Înainte de a pleca la drum, ar trebui să verifici inclusiv benzile de rulare și presiunea aerului din anvelope. Nu mai discutăm despre motor care trebuie să sune perfect funcțional, sistemul de frânare care trebuie să-și facă bine treaba sau sistemul de direcție care nu trebuie să aibă nici un fel de bătaie.

Cu siguranță te vei distra și te vei simți fi mai confortabil în timpul călătoriei când ai încredere cu totul că mașina ta se află într-o stare bună de funcționare.

O mașină este compusă dintr-un număr foarte mare de piese, majoritatea fiind conectate într-un fel sau altul inte ele. Atunci când acestor componente nu li se acordă atenția cuvenită și nu sunt înlocuite în timp util, încă de la primele semne de uzură excesivă, există un risc mai mare că defecțiunile să se extindă și la alte piese sau componente.

Dar, cu o întreținere regulată, poți uita de o astfel de problemă și vei putea nu doar prelungi durata de timp dintre vizitele într-un service pentru reparații, ci vei scuti și sume importante de bani.

Pe lângă numeroasele componente de natură mecanică, nu trebuie să uităm nici de importanța uleiului din motor, a celui din cutia de viteze, a antigelului sau a lichidului de servodirecție – dacă este vorba despre o mașină cu servodirecție hidraulică.

Schimbarea regulată a uleiului din motor îi va asigura o funcționare corectă și de lungă durată, schimbarea la timp a lichidului de frână iți va garanta distanțe de frânare scurte, înlocuirea antigelului te va putea ajuta să asiguri o răcire optimă a motorului, iar ionlocuirea uleiului din cutie vă preveni depunerile de pilitură și defectarea angrenajelor care fac posibilă schimbarea treptelor de viteză, fie că este o mașină automată sau o mașină cu o cutie manuala.

Dacă te numeri printre aceia care caută cea mai bună soluție atât pentru piese auto de calitate, originale, cât și pentru un service auto profesional și atestat R.A.R. atunci ești invitat să accesezi site-ul Apbservice.ro. Aici, poți găsi cele mai bune servicii la prețuri foarte avantajoase, fiind de asemenea un service specializat BMW.

Se știe faptul că autoturismele BMW au nevoie de puțin mai multa atenție, fiind autoturisme premium care trebuie întreținute că atare dacă iți dorești să te bucuri de cele mai tari senzații la volan, de siguranță maximă, dar și de fiabilitate.

BMW este un brand de autoturisme fiable dar, dacă acestea nu sunt reparate corespunzător atunci când situația o cere, lucrurile se pot complica și reparațiile pot deveni destul de costisitoare.

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close