Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Noul test și recenzia trotinetei electrice Aerium AOVO PRO

Noul test și recenzia trotinetei electrice Aerium AOVO PRO

Astăzi, analizăm trotineta electrică Aerium AOVO PRO, care se prezintă ca o alegere excelentă pentru utilizatorii care caută performanțe excelente, fiabilitate impecabilă și accesibilitate. În cadrul recenziei, ne concentrăm asupra acestor criterii și caracteristici-cheie.

Noul test și recenzia trotinetei electrice Aerium AOVO PRO
Sursa foto: Aeriumshop.ro
de Georgiana Adam    |    20 Sep 2023   •   15:42

Compoziția, excelența în prelucrare și lansarea originală

Trotineta electrică va sosi într-un pachet robust, care vă protejează eficient de eventualele daune în timpul transportului, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji atunci când comandați online. Asamblarea din cutie este extrem de simplă și rapidă, permițându-vă să vă bucurați imediat de prima plimbare. Pur și simplu, atașați secțiunea ghidonului, iar fixarea este ușoară cu ajutorul câtorva șuruburi incluse.

Manualul de utilizare tipărit inclus este foarte detaliat, dar, din păcate, imaginile nu sunt de înaltă calitate. Aici, producătorul ar putea aduce îmbunătățiri.

Aerium AOVO PRO se caracterizează, de asemenea, prin depozitarea ușoară, datorită unui sistem practic de fixare cu clic pe ghidon.

Manopera generală este de o calitate relativ ridicată. Construcția se simte robustă și durabilă și, chiar și după o utilizare îndelungată, nu au apărut probleme semnificative. S-a constatat doar o ușoară slăbire a șuruburilor de pe ghidon, care trebuie verificate și strânse ocazional.

Comenzile, modurile de conducere, aplicația

Controlul trotinetei electrice este simplu și intuitiv. Cele trei moduri de rulare (Eco, Lent, Sport), care pot fi setate în aplicația mobilă AOVO PRO, vă permit să ajustați viteza de deplasare în funcție de preferințele dvs. Aplicația oferă o gamă largă de funcții, inclusiv controlul iluminării LED, controlul vitezei de croazieră și securitatea blocării trotinetei. Cu trotineta de aproximativ 12,5 kg, o veți putea transporta oriunde.

Limitele de viteză 

Aplicația are și capacitatea de a crește în mod simplu viteza maximă până la 31 km/h (setată în mod implicit la 25 km/h). Este demn de remarcat faptul că, în timpul testelor, am reușit să atingem o viteză uriașă de 42 km/h pe un deal abrupt, în timp ce acesta s-a comportat stabil și în siguranță. Cu toate acestea, cu siguranță nu încercați acest lucru acasă. Siguranța înainte de toate!

Dar cum rămâne cu raportul preț/performanță? 

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale trotinetei electrice este raportul excelent preț/performanță. Acest lucru, combinat cu o sarcină utilă de până la 120 kg, îl face o alegere excelentă pentru o gamă largă de utilizatori, de la adulți la tineri începători.

Motorul de 350W oferă o pornire rapidă și, de obicei, se descurcă cu ușurință în timpul mersului. Cu toate acestea, la greutăți mai mari ale conducătorului (peste 100 kg) sau pe terenuri mai dificile, motorul își poate atinge limitele. Pentru cei care plănuiesc să se aventureze în medii extrem de accidentate și sunt mai grei, luarea în considerare a unui model cu o putere și mai mare poate fi o alegere rațională.

De apreciat este și certificarea IP64, care asigură o protecție solidă împotriva stropilor de apă timp de minim 3 minute de la o distanță de 3 metri, asigurând în același timp o rezistență completă la praf.

Durata și capacitatea bateriei 

Bateria de 10,5 Ah oferă o autonomie respectabilă de până la 35 km. Această specificație este valabilă într-un scenariu ideal, și anume pentru un conducător care nu cântărește mai mult de 60 kg, care se deplasează pe un teren plat și în modul Eco la o viteză care nu depășește 15 km/h. Autonomia totală depinde în mare măsură de greutatea, viteza și stilul de condus al utilizatorului, precum și de natura terenului pe care se circulă. Există o pierdere vizibilă de autonomie chiar și atunci când limita de viteză este mărită la 31 km/h. În cadrul testelor noastre, am obținut o autonomie de aproximativ 15 km în modul sport, rulând pe un teren accidentat și cu o greutate a utilizatorului de 95 kg. În schimb, un conducător cu o greutate de 50 kg și un stil de condus mai prudent a obținut o autonomie de 32 km.

În ceea ce privește timpul de încărcare, vă puteți aștepta la o surpriză plăcută, deoarece încărcarea este relativ rapidă, iar o încărcare completă se poate realiza în aproximativ 4,5 ore. Totuși, acest lucru trebuie luat în considerare în contextul în care există o serie de factori care pot reduce durata de viață a bateriei, cum ar fi modul de încărcare a bateriei, viteza, drumurile accidentate etc.

Frânarea și manevrabilitatea 

Anvelopele pline de 8,5 inchi sunt ideale pentru traficul urban, deoarece elimină riscul de înțepături. Pe suprafețele de asfalt și pietruite, se potrivesc perfect, iar trotineta este ușoară și sigur de manevrat. Trotineta electrică stă ferm pe cric și are o frână pe disc spate eficientă, care frânează și motorul electric din față. Afișajul de pe ghidon este lizibil, deși poate fi afectat de lumina soarelui. Anvelopele sunt ideale pentru oraș, dar în afara drumului lipsesc suspensiile și roțile gonflabile, ceea ce este de așteptat la trotinetele concepute pentru suprafețe dure. Pentru off-road, vă recomandăm un model cu suspensie și roți gonflabile mai mari.

Concluzie finală și recomandări 

Trotineta electrică Aerium AOVO PRO de la Aeriumshop.ro oferă un raport preț/performanță incredibil și vă va răsfăța cu o gamă largă de caracteristici utile, care o plasează în fruntea pieței de trotinete electrice pentru oraș și pentru drum extern. Da, are câteva mici probleme, cum ar fi un indicator de baterie ușor inexact, un capac de încărcare uneori încăpățânat și absența limbii române în aplicația mobilă. Cu toate acestea, aceste detalii nu diminuează în mod semnificativ impresia generală pozitivă a trotinetei high-end. Este un companion fiabil și puternic pentru navetele și călătoriile urbane, care merită recomandarea noastră entuziastă.

Cele mai importante observații din testul trotinetei electrice Aerium AOVO PRO: 

+ raport preț/performanță

+ putere motor de 350W

+ capacitate baterie de 10,5 Ah

+ timp de încărcare scurt (puțin peste 4,5 ore)

+ pliere și desfacere rapidă

+ ușurință generală de utilizare

+ posibilitate de a seta viteza maximă în aplicația mobilă până la 31 km/h

+ funcție de blocare

+ cric stabil

+ frână pe disc spate

+/- anvelope solide de 8,5 inchi, speciale pentru traficul urban

+/- autonomia producătorului până la 35 km doar în trafic ideal

- aplicația mobilă nu este în limba română

- nivelul bateriei de pe display este orientativ

- capacul de protecție al încărcării bateriei trotinetei electrice este mai greu de apăsat

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close