Antena 3 CNN Economic Conținut plătit (P) Alege sa iti modernizezi casa incepand cu corpurile de iluminat

(P) Alege sa iti modernizezi casa incepand cu corpurile de iluminat

(P) Alege sa iti modernizezi casa incepand cu corpurile de iluminat
10 Ian 2020   •   01:58

Fie ca se muta intr-o casa noua sau doresc sa isi modernizeze locuinta pe care o detin de foarte multi ani, pentru a da o nota eleganta si o prestanta deosebita, proprietarii trebuie sa inceapa prin alegerea celor mai bune corpuri de iluminat.

De la lustra de bucatarie si pana la veioza de noptiera, de la lampadarul din living si pana la aplica din baie. fiecare corp de iluminat are rolul de a moderniza aspectul incaperii, de a pune accent pe anumite corpuri de mobilier sau pe anumite puncte din incapere.

Lumina emanata si aspectul corpurilor de iluminat trebuie sa fie in concordanta cu starea de spirit, precum si cu atmosfera specifica spatiilor respective. Daca sunt alese asa cum trebuie, utilizatorii se vor bucura de momentele petrecute la masa, alaturi de cei dragi sau de clipele dinaintea somnului.

Corpuri de iluminat in functie de sistemul de prindere

Primul pas pentru alegerea corpurilor de iluminat potrivite este alegerea sistemului de prindere. Corpurile de iluminat cu prindere in tavan sunt lustrele de bucatarie, candelabrele pentru living, plafonierele pentru camera celor mici si pentru baie.

Inainte de a cumpara un corp de iluminat cu sistem de prindere in tavan, este important ca achizitia sa fie facuta nu doar in functie de pret sau de design, ci si pornind de la volumul si de spatiul pe care il ocupa intr-o incapere.

Corpurile de iluminat cu prindere in perete sunt cele ideale pentru spatiile de tranzit, precum holuri sau casa scarilor, avand un design foarte ergonomic si dovedindu-se extrem de eficiente. Mai mult decat atat, corpurile de iluminat cu prindere in perete pot fi folosite si in bai sau in bucatarii cu mare succes.

Corpurile de iluminat fara prindere sunt independente, sunt usor de mutat si de repozitionat ori de cate ori este necesar acest lucru. Corpurile de iluminat isi pot schimba rapid utilitatea in functie de nevoia de citit, de desenat, de manichiura sau de necesitatea unei lumini ambientale. Corpurile de iluminat fara prindere sunt de tipul lampadarelor, mai mari, sau de tipul veiozelor, mai mici.

Iluminarea corecta a casei cu corpurile de iluminat potrivite

Iluminatul joaca un rol foarte important in designul de interior si un rol major in atmosfera creata, cat si in perceptia asupra  decorului. Iluminatul nu are doar un rol estetic si deopotriva senzorial, cat si un rol functional.

Schemele de iluminat se creeaza in faza incipienta a oricarui proiect de acest fel si implica atat alegerea luminii de ambient, cat si a luminii de lucru si de accent. Cantitatea si temperatura luminii influenteaza modul in care oamenii percep culorile.

Pentru a avea o schema corecta de iluminat, se va porni de la modul de folosire al spatiului. Asadar, bucataria si zona de lucru are nevoie de o iluminare generala asemanatoare cu lumina naturala, iar zonele de relaxare vor avea nevoie de lumini ambientale reconfortante si zone de lampi pentru citit sau atmosfera. In bai sunt recomandate spoturile plasate de fiecare parte a oglinzii, astfel incat umbrele sa fie diminuate.

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close