Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Pui Tikka Masala: Aroma indiană la tine acasă

Pui Tikka Masala: Aroma indiană la tine acasă

Un preparat de inspirație indiană care încântă papilele gustative este fără îndoială pui Tikka Masala.

Pui Tikka Masala: Aroma indiană la tine acasă
de Georgiana Adam    |    13 Dec 2023   •   16:27

Bucăți aurii de pui într-un sos cremos de curry, această rețetă de pui Tikka Masala este una dintre cele mai bune pe care le vei încerca. Savoarea puiului fraged și aroma intensă a curry-ului poate fi în sine o experiență culinară memorabilă.

Cu bucăți aromate de pui aurii, într-un sos de curry incredibil, rețeta noastră de pui Tikka Masala este una dintre cele mai bune pe care le vei încerca. În plus, este atât de ușor de făcut chiar acasă și rivalizează cu orice restaurant indian!

INGREDIENTE PENTRU PUI TIKKA MASALA

Pentru marinada

  • 600 g de pui dezosat fără piele Fragedo
  • 1 iaurt simplu (125 g)
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 6 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură ghimbir tocat
  • 2 lingurițe sare
  • 2 lingurițe chimen măcinat
  • 2 lingurițe garam masala
  • 2 lingurițe boia dulce

Pentru sos

  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri de ghimbir măcinat
  • 8 căței de usturoi
  • 2 lingurițe chimen măcinat
  • 2 lingurițe de turmeric măcinat
  • 2 lingurițe coriandru măcinat
  • 2 lingurițe boia
  • 2 lingurițe pudră de chili
  • 2 lingurițe garam masala
  • 800 g sos de roșii
  • 300 ml apă
  • 250 ml smântână de gătit
  • coriandru proaspăt

METODA DE PREPARARE PENTRU PUI TIKKA MASALA

Taie pieptul de puiul în bucăți mici, cât se poate de egale pentru a se găti uniform. Combină puiul tăiat cubulețe cu iaurtul, sucul de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea, chimenul, garam masala și boia, iar apoi amestecă bine. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă la frigider pentru cel puțin 1 oră sau peste noapte.

După ce puiul a stat la marinat, preîncălzește cuptorul la 260°C. Tapetează o tavă înaltă sau o tavă cu hârtie de copt. Pune bucățile de pui marinate pe frigărui de bambus sau lemn, apoi pune frigăruile peste marginea tăvii (nu în interior), asigurându-te că există spațiu sub pui pentru a ajuta la distribuirea uniformă a căldurii. Lasă-le la cuptor aproximativ 15 minute, până când marginile puiului devin maro.

Pentru a pregăti sosul în care vei pune bucățile de pui, încinge uleiul într-o oală mare la foc mediu, apoi călește ceapa tocată mărunt, ghimbirul și usturoiul date prin răzătoare, până când se înmoaie, dar nu se rumenesc. Adaugă chimenul, turmericul, coriandrul măcinat, boia de ardei, pudra de chili și garam masala și amestecă frecvent timp de aproximativ 30 de secunde, până când condimentele se integrează în compoziție.

Se adaugă ulterior sosul de roșii și apa, apoi se fierbe timp de aproximativ 5 minute. Se toarnă smântâna și se amestecă în continuare de câteva ori. În sosul care fierbe, adaugă bucățile de pui de pe frigărui, apoi mai lasă compoziția pe foc încă 1-2 minute.

Peste sosul cu pui tikka masala se presară coriandru proaspăt.

CUM POȚI SERVI PUI TIKKA MASALA

Rețeta de pui Tikka Masala are o explozie fabuloasă de condimente, așadar o garnitură ideală este orezul gătit la abur, cartofi la cuptor sau pâine naan.

CE ESTE GARAM MASALA

Garam Masala este un amestec de mirodenii specific bucătăriilor din nordul Indiei, din Pakistan şi Bangladesh și este folosit atât pentru a face pui Tikka Masala, dar și pentru diferite mâncăruri și băuturi. Mixul de masala include, printre altele, cardamom negru, scorțișoară, cuișoare, piper negru și chimen.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close