Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sezonul nunților a început - 6 recomandări de machiaj pentru ocazii speciale

Sezonul nunților a început - 6 recomandări de machiaj pentru ocazii speciale

Ocaziile speciale necesită un plus de glamour și încredere în sine, iar alegerea machiajului potrivit te poate ajuta să ai un look uimitor.

Sezonul nunților a început - 6 recomandări de machiaj pentru ocazii speciale
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    17 Mai 2023   •   16:31

Indiferent dacă participi la o nuntă, o gală sau la o seară romantică, selectarea produselor de machiaj potrivite este esențială.

Descoperă în cele ce urmează câteva recomandări de machiaj pentru o nuntă, dar și ce produse esențiale te pot ajuta să te simți și să arăți cât mai bine.

Rujul - o declarație îndrăzneață

Rujul este un instrument puternic, care îți poate pune în valoare chipul instantaneu. Pentru o ocazie specială precum o nuntă, ia în considerare formulele rezistente, waterproof, foarte pigmentate, care nu se vor estompa ușor. De exemplu, printre beneficiile unui ruj mat L'Absolu Rouge se numără faptul că are un finisaj mat subtil, este rezistent și oferă o senzație de catifelare timp de mai multe ore, fiind perfect pentru o nuntă. În ceea ce privește nuanțele, roșul clasic, rozul vibrant și notele de fructe de pădure sunt alegeri populare pentru a crea o declarație îndrăzneață și plină de farmec. Alege întotdeauna o nuanță care să o completeze pe cea a pielii, dar și să se potrivească ținutei tale și nu uita să folosești un creion de buze, pentru un contur cât mai precis. 

Fond de ten - un aspect impecabil al pielii

Să ai un ten impecabil este esențial pentru ocaziile speciale, așa cum este cazul unei nunți. Investește într-un fond de ten dintr-o gama de produse de machiaj de înaltă calitate, care se potrivește cu nuanța pielii și oferă nivelul dorit de acoperire. Ia în considerare formulele cu un finisaj luminos sau satinat, care vor oferi chipului strălucire. Amestecă uniform fondul de ten pe piele folosind un burete sau o pensulă de machiaj, pentru a crea un aspect natural. Nu uita să-ți fixezi fondul de ten cu o pudră ușoară translucidă, pentru un aspect perfect timp de mai multe ore.

Fardul de pleoape - dramatism și profunzime

Fardul de pleoape poate adăuga profunzime și dramatism aspectului ochilor tăi. Alege nuanțe care îți completează culoarea ochilor și ținuta. Poți opta pentru nuanțe neutre, precum bronz, taupe și șampanie, pentru că sunt foarte versatile. Pe de altă parte, tonurile care amintesc de pietrele prețioase, ca smaraldul, safirul sau ametistul, pot crea un efect captivant. Amestecă umbrele perfect pe pleoape, adăugând profunzime cu nuanțe mai închise în pliul acestora. Poți aplica în colțurile interne ale ochilor puțin fard sclipitor, pentru ca aceștia să iasă și mai mult în evidență. 

Rimel - gene lungi și bogate

Niciun machiaj nu poate fi considerat complet fără rimel. Acest produs îmbunătățește aspectul genelor, mărind ochii și conferindu-le profunzime. Alege un rimel care alungește genele sau le oferă volum, în funcție de efectul pe care dorești să-l obții. Aplică rimel atât pe genele superioare, cât și pe cele inferioare, începând de la baza acestora și mișcând periuța în sus. Pentru un plus de dramatism, ia în considerare folosirea unui ondulator de gene înainte de a aplica rimelul și nu uita să separi firele cu ajutorul unui pieptene special. 

Fard de obraz - aspect natural și sănătos

Puțin fard aplicat pe obraji poate oferi chipului o strălucire sănătoasă. Alege nuanțe de fard care o completează pe cea a pielii - roz deschis, tonuri de piersică sau bronz cald. Aplică fardul de obraz pe pomeți și întinde-l în sus, spre tâmple, pentru o culoare naturală.

Spray-ul de fixare a machiajului - un aspect impecabil

Pentru a te asigura că machiajul rezistă pe toată perioada nunții, ia în considerare folosirea unui spray de fixare. Acest ultim pas ajută la fixarea machiajului și oferă un finisaj de lungă durată. Alege un produs potrivit tipului tău de ten, matifiant, dacă ai pielea mai grasă, sau hidratant. Pulverizează spray-ul uniform pe față, ținând ochii închiși și lasă-l să se usuce în mod natural.

 

Atunci când vine vorba despre ocazii speciale, precum nunțile, alegerea produselor de machiaj potrivite este importantă pentru obținerea unui look plin de farmec și încrezător. De la selectarea nuanței perfecte de ruj până la punerea în evidență a ochilor cu ajutorul fardului de pleoape și al rimelului, fiecare produs joacă un rol important. Cu sfaturile de mai sus, vei arăta uimitor la orice eveniment special, punându-ți în evidență frumusețea naturală. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close