Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi pentru cei care intenționează să cumpere un vehicul second-hand

Sfaturi pentru cei care intenționează să cumpere un vehicul second-hand

Atunci când decizi că este vremea unei schimbări și dorești să-ți achiziționezi un vehicul second-hand, verificarea istoricului auto este mai mult decât obligatorie.

Sfaturi pentru cei care intenționează să cumpere un vehicul second-hand
de Georgiana Adam    |    13 Oct 2021   •   16:35

Achiziționarea unui mașini auto-rulate poate fi uneori destul de anevoioasă. Dacă decizi să cumperi o mașină rulată dintr-o reprezentantă sau de la un dealer auto, ai siguranța unei mașini verificate corespunzător. Însă, dacă te orientezi către un proprietar auto sau diverse persoane care se ocupă de vânzarea mașinilor, trebuie să ai în vedere mai mulți factori, cum ar fi seria de șasiu, dotările mașinii, numărul real de kilometri, existența unui istoric privind eventualele daune, existența autovehiculului într-o rețea de date internaționale pentru mașini furate sau o arhivă cu poze ale vehiculului.

Verifică istoricul auto prin intermediul unei aplicații potrivite și vei reuși să eviți înșelătoriile

Se întâmplă deseori ca mașinile rulate să prezente vicii ascunse. Cel mai potrivit în cauză să ți le spună este vânzătorul, dar de multe ori, acesta evită cu bună știință să te informeze. Printre acestea se numără kilometrajul modificat, probleme tehnice, revizii neefectuate la timp, daune obținute în urma unor accidente sau modul în care mașina a fost exploatată (ca mașină personală, taxi, livrări). 

Încearcă să afli cât mai multe informații despre mașină, deoarece acest lucru te va scăpa de eventualele neplăceri și cheltuieli, ulterioare achiziției. Trebuie cunoscut de la bun început dacă există anumite probleme de ordin tehnic sau dacă mașina se află în circulație în deplină legalitate. 

Pentru evitarea unor astfel de situații, cu ajutorul checkcardna.com poți verifica întreg istoricul mașinii și vei știi dacă merită investiția sau nu.

Verifică numărul VIN înainte de achiziție

Numărul VIN trebuie verificat mereu atunci când dorești să achiziționezi o mașină. Făcând acest lucru vei obține un istoric al mașinii, istoric ce te va ajuta în alegerea unei decizii privind cumpărarea mașinii.

Dacă achiziționezi o mașină fără a verifica în prealabil numărul VIN, există posibilitatea să afli ulterior că mașina a avut accidente majore sau că este furată. Oricum acest lucru va atrage după sine pagube și complicații majore. 

Folosește bestvindecoder.com și află istoricul VIN al mașinii second-hand, istoric ce îți va oferi un raport cu numărul de real de kilometri, înregistrări ale proprietarilor anteriori, accidente și reparații, costurile aferente accidentelor, fotografii, dacă vehiculul a fost chemat înapoi în fabrică de către producător pentru repararea diverselor defecțiuni de fabricație și dacă într-adevăr mașina a fost trimisă pentru efectuarea acestor reparații, dar și tipul de exploatare al vehiculului.

Compară prețurile de vânzare de pe piață

Pentru o achiziție profitabilă din punct de vedere financiar, documentează-te cu privire la prețurile de vânzare pentru modelul de mașină second-hand dorit. De cele mai multe ori, vânzătorii negociază și ulterior fixează prețul după aparențe. Atunci când te prezinți pentru discuții legate de mașină, documentează-te dinainte pentru a nu putea fi înșelat și pentru a nu risca să plătești mult mai mult pentru vehicul.

Testează mașina într-un drive test

Dacă ai posibilitatea, înainte de achiziție, cu temele făcute în urma documentării istoricului auto prin intermediul aplicației de verificare a seriei de șasiu, testează mașina și fii cât se poate de atent la eventualele zgomote în timpul mersuluii. Dacă nu există, mai mult ca sigur mașina a fost întreținută corespunzător și nu trebuie să-ți faci griji privind achiziția ei. În cazul în care se aud diverse zgomote, poate e cazul să te orientezi

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close