Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi pentru hobby-ul de barman

Sfaturi pentru hobby-ul de barman

Ți-ai dorit întotdeauna să bei cocktailurile preferate fără să trebuiască să mergi în baruri?

Sfaturi pentru hobby-ul de barman
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2022   •   16:07

Ai fost mereu curios să vezi cum este să-ți prepari singur o băutură ca un profesionist? Să știi că visul tău poate deveni oricând realitate. Cu puțină ambiție și concentrare, dacă urmezi câțiva pași simpli poți să înveți să-ți pregătești rapid câteva rețete.

Alege ce ustensile ai nevoie

Pentru început, o să trebuiască să-ți cumperi câteva ustensile bar. Acestea sunt necesare mai ales când pregătești cocktailuri. Printre cele mai folosite ustensile se numără: shaker, măsură bar, mixing glass, strecurătoare, mudler, lingură de bar, glazurator, pistil din lemn, tirbușon, storcător, blender, picurător și desfăcător.

Bineînțeles, poți să-ți selectezi doar obiectele pe care le consideri absolut necesare. Ia în calcul rețetele pe care ți-ai dori să le pregătești și să cauți ce fel de instrumente trebuie să întrebuințezi ca să le prepari. Marea majoritate au utilizări comune. 

Învață rețete 

Ai mai multe surse de informare ca să afli cum se pregătesc rețetele de băuturi. Cel mai la îndemână este să cauți ingredientele și modul de preparare pe Internet. Ți se explică în amănunt pașii, gramajul și timpul alocat pregătirii, alături de idei de prezentare și de servire. 

Pe Internet, există chiar manuale întregi în limba engleză pentru a deveni barman. Le accesezi gratuit și pot fi de un real ajutor dacă înțelegi bine limba. 

Dacă înveți mai ușor în prezența altor persoane, poți să te înscrii la cursuri hobby. Se organizează pentru cei interesați de activitățile barmanilor, dar care nu-și doresc să profeseze în domeniu. 

La orele unui curs hobby, înveți în ritmul tău activitățile de bază, fără a fi presat să te perfecționezi sau să înveți mai repede. Printre lucrurile care ți se predau pot fi: prepararea cocktailurilor, prepararea și servirea cafelei sau asocierea preparatelor culinare cu diferite tipuri de băuturi.

Dezvoltă-ți aptitudinile

Fie că exersezi acasă sau la un curs hobby, dezvoltă-ți dexteritatea. Trebuie să-ți dezvolți capacitatea ca să mânui rapid ustensilele și îndemânarea ca să aplici mai multe tehnici de preparare. 

În plus, dexteritatea cere și multă atenție. De la respectarea gramajului și a modului de preparare până la turnarea în pahare alături de câteva ornamente ai nevoie de putere de concentrare ca să-ți amintești și să respecți toate etapele de preparare a băuturilor.

Pe lângă atenție, s-ar putea să ai nevoie și de puțină viteză de lucru. Chiar dacă te gândești să o faci doar în scop recreativ, poate la un moment dat, apropiații vor deveni curioși în privința preocupărilor tale. În cazul în care îți vor face o vizită ca să le arăți ce ai învățat, vei fi forțat să te miști repede.

Bineînțeles, viteza se dobândește în timp, după ce ai făcut cel puțin câteva zeci de băuturi și știi exact cum se realizează toate rețetele pe care intenționezi să le servești musafirilor.

Folosește-te de imaginație

Alături de abilitățile practice, îți poți folosi imaginația pentru ca hobby-ul tău să devină mai distractiv și util. Te poți inspira cu o simplă căutare de imagini pe Internet ca să vezi ce tendințe circulă în domeniu.

Încearcă în mod constant să găsești idei noi. Conturile de pe rețelele sociale ale barurilor frecventate, site-urile de specialitate sau articolele din reviste pot fi surse de inspirație interesante ca să adaugi îmbunătățiri în meniul de acasă. 

De multe ori, te ajută să experimentezi. Poți să combini sau să modifici rețete cunoscute. Așa descoperi aspecte și gusturi noi pe care le poți împărtăși cu prietenii și familia.

Cel mai ușor te poți juca cu modul de prezentare. Tava, paharele și ingredientele pot fi decorate foarte ușor cu fructe, frunze, puțin colorant alimentar sau alimente naturale care colorează datorită pigmenților. Alături de acestea găsești accesorii în miniatură special concepute pentru pahare, cum ar fi: fundițe, umbreluțe, paie vopsite în culori vii, bețe din lemn cu forme din hârtie creponată sau bețe refolosibile din metal pe care poți înfige fructe. 

Tot ca să creezi un aspect plăcut la masă, te poți folosi de frapiere. Poți să le alegi în funcție de material și model. Pe piață, se comercializează din materiale precum: oțel inoxidabil, oțel galvanizat, inox, aluminiu, plastic, policarbonat, lut, metal sau sticlă. Dacă ai un buget mai consistent, poți cumpăra chiar și modele argintate sau cu aplicații din aur. Unele sunt în totalitate concepute din argint. 

Datorită mulțimii de materiale folosite, ai posibilitatea să-ți iei frapiere în forme decorative și ornamente. Se vând modele diferite, cum ar fi: în stil vintage, pentru sărbători, în formă de craniu, de ou spart sau de trofeu. Depinde în ce temă vrei să-ți decorezi masa.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close