Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sloturile video, peste un secol de istorie

Sloturile video, peste un secol de istorie

Jocurile de masă au fost cele care au format practic divertismentul de cazino, în secolele trecute. Deși au cu puțin peste 100 de ani de istorie, aparatele de sloturi au revoluționat această industrie.

Sloturile video, peste un secol de istorie
de Georgiana Adam    |    09 Apr 2024   •   13:01

În prezent, peste 70% din veniturile înregistrate de cazinourile americane sunt datorate acestor jocuri care au evoluat între timp de la aparate mecanice la dispozitive cu tehnologie de ultimă generație.

Cu sunet și video cu totul impresionante, sloturile video moderne sunt de fapt dispozitive computerizate și oferă publicului adevărate jocuri video complexe ca resurse, dar atât de simple din punct de vedere al sistemului de joc.

Demn de subliniat este că aparatele de sloturi au apărut înaintea computerelor, bazându-se pe principii mecanice folosite și la funcționarea ceasurilor.

Apariția primelor sloturi

La origine, sloturile nu plăteau cash, ci ofereau câștiguri sub formă de mici produse. Nu întâmplător, erau disponibile în mici prăvălii și în baruri, fără a fi catalogate drept jocuri de noroc demne de prestigiul cazinourilor.

Invenția care este considerată a reprezenta baza de dezvoltare a sloturilor moderne îi este atribuită lui Charles Fey, un mecanic din San Francisco. Acesta a creat mașinăria denumită Liberty Bell, un joc cu trei role care se învârteau, mișcate de un mâner pe o parte.

Aparatul, care avea o singură linie de plată, era prevăzut de asemenea cu o fantă în care se introducea moneda - creditul de joc. Pe tambururi erau prezente 5 simboluri diferite: potcoave, diamante, inimi negre, inimi roșii și simbolul Liberty Bell. Câștigul maxim era reprezentat de alinierea a 3 simboluri Liberty Bell.

Anterior, existau deja aparate cu miză care foloseau fante pentru monede. Spre exemplu, în 1891, Sittman și Pitt din Brooklyn, New York au produs o mașinărie cu 5 role a câte 10 cărți, pornind de la regulile jocului de poker.

În anul 1907, Herbert Miils din Chicago a lansat slotul Operator Bill, folosind fructe drept simboluri în joc. Această modă a fost preluată apoi pentru a găsi o formă de plată non-financiară a câștigurilor: gumă de mestecat cu aromele indicate de fructele de pe linia de plată. Sloturile cu fructe sunt acum foarte populare în săli de jocuri, cazinouri terestre și cazinouri online. Britanicii folosesc chiar sintagma "fruit machines" pentru aparatele de sloturi în general.

Statul Nevada a legalizat jocurile de cazino în anul 1931. Anterior, cele mai multe aparate de sloturi legale făceau plăți sub formă de produse, inclusiv mingi de golf și tutun. În ceea ce privește plata în gumă de mestecat, merită consemnată popularitatea jocurilor Bell Fruit Gum. Logo-ul firmei, o bară dreptunghiulară de culoare neagră, a inspirat simbolul BAR, prezent și acum la sloturi.

În anii `70, inginerul Si Redd a inventat jocul de video poker, fondând mai târziu IGT (International Game Technology), care a ajuns lider pe piața de producție de sloturi. Printre inovațiile companiei s-au remarcat sloturile computerizate cu tamburi virtuali și generatoare de numere aleatorii, care au permis introducerea de jackpoturi uriașe.

Sloturile în lumea contemporană

În pas cu vremurile, jocurile de cazino au făcut saltul pe internet în ultimele decenii. Platformele de cazino online includ o mare varietate de sloturi video de ultimă generație alături de jocuri pacanele gratis 77777 clasice precum Shining Crown sau Burning Hot.

Rotirile bonus, rundele speciale, posibilitatea de cumpăra speciala și alte extra beneficii, la pachet cu accesul la jackpoturi de top, completează universul fascinant al distracției de profil pe internet.

Sloturile cu jackpoturi progresive adaugă o parte din fiecare pariu în cantitatea jackpotului până când cineva îl câștigă și jackpotul respectiv se resetează. Nu de puține ori, atât în cazinouri terestre, cât și în cazinouri online, se ajunge să se acorde jackpoturi de proporții neașteptat de mari, asemănătoare marilor câștiguri la loterie.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close